3. května 2011 • 13:21

Slováci musí vyhrát. Jinak mohou přijít o čtvrtfinále

Autor: hok
Vstoupit do diskuse
23
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zlobí se sami na sebe. A pořádně. Slováci si vyčítají nedělní porážku od Německa (3:4), moc dobře vnímají komplikace, které si jí připravili. Dnes jdou na Rusko. Zaváhat už nechtějí, nemohou. To by se také mohla dostavit tolik nechtěná a odmítaná panika…



Výmluvy šly stranou, reprezentanti pořadatelské země řádně vyčinili sami sobě. Prohrát s outsiderem byla pro jejich ambice velká rána. „Nemůžeme dostat čtyři góly od nějakých Němců,“ čertil se například obránce Milan Jurčina.

Jenže. Od nějakých Němců… Oni byli na minulém šampionátu čtvrtí, na podobný úspěch čekají naši východní sousedé od roku 2004. Letos na to však nemyslí. Před vlastními fanoušky mají jasný a jediný cíl – medaili.

„Proto musíme porazit Rusy. Bude to těžké, oni se na nás vyhecují, nekoukám na jejich trápení se slabšími mužstvy (0:2 s Německem, 6:4 se Slovinskem). Na nás se připraví, už proto, že musí,“ upozorňoval Michal Handzuš na poslední zápas skupiny A.

Jeho důležitost je zřejmá. Pokud jeden ze soupeřů prohraje v základní hrací době, půjde do osmifinálové skupiny (kde ho čekají tři utkání s postupujícími z „české“ skupiny D) bez jediného bodu a v tu chvíli bude reálně čelit nebezpečí vypadnutí ze hry už před čtvrtfinále.

„Na to nikdo nemyslí, panika absolutně není na místě,“ snažil se situaci uklidnit Glen Hanlon, kouč Slovenska.

Hokejisté Německa slaví čtvrtý gól v síti Jaroslava Haláka
Hokejisté Německa slaví čtvrtý gól v síti Jaroslava Haláka

Vstoupit do diskuse
23

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud