11. května 2011 • 05:00

Jágr se chystal na USA. Trénoval jen v trenkách

Autor: Pavel Skořepa
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Turnajem zatím procházejí s neuvěřitelnou lehkostí plážových povalečů. Snad aby Češi fantastickou pohodu dali ještě víc na odiv, největší borci se na bruslích prohánějí v trenkách! Jaromír Jágr (39) a Martin Havlát (30) při volnějším tréninku budí rozruch svým atypickým oblečením a po ledě krouží bez kalhot a chráničů. Takhle nalehko se připravují na boj o světový titul.



Foto 

Jágr je hvězda. Když potřebuje, dostane volno – o to on ale nestojí. Když chce, má prostor k tréninku i mimo vyhrazené termíny – to ho zajímá.

„Stejně to dělá i v Rusku. Obleče trenky a jde se sklouznout,“ popsal Roman Červenka, parťák z ruského Omsku, oblíbený rituál slavnějšího spoluhráče.


Stejně tomu je i na Slovensku, kde se k Jágrovi přidal ještě Martin Havlát a také se pro legraci párkrát projel v trenkách. Jinak ale vtípků už včera ubylo.

Den před klíčovým zápasem každý přemýšlel o Američanech a v koutku duše hlodala obava: Co když nás vyřadí jako v Praze 2004? „Pamatuju si to velmi dobře. Byl to pro nás tehdy šok, rok poté jsme jim to ale vrátili,“ zavzpomínal Jágr.

Tomáš Plekanec slaví s Jaromírem Jágrem úvodní gól utkání
Tomáš Plekanec slaví s Jaromírem Jágrem úvodní gól utkání


„Postup dál nemáme jistý. Hrajeme sice velice dobře, ale důležité je, aby nám to vydrželo,“ dodal. Češi si už během turnaje vydobyli roli největšího favorita na zlato, ale stejně skvěle hráli i na vzpomínaném MS v Praze před sedmi lety.

Jenže pak je Američané ve čtvrtfi nále vyřadili. „Teď už jedna chyba může změnit pohled na celý turnaj. Byla by škoda s tímhle mužstvem brzy vypadnout,“ promlouval s vážnou tváří Jágr.

„Doufám, že to dobře dopadne. Ani nechci myslet na to, že by nemělo."

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud