1. května 2012 • 17:12

Pojede na MS i Zbyněk Michálek? Přemlouvám jeho manželku, říká bratr

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté se dnes sešli na srazu v Praze před čtvrtečním odletem do Stockholmu na mistrovství světa téměř kompletní a s dalšími posilami z NHL - útočníky Davidem Krejčím z Bostonu a Milanem Michálkem z Ottawy. K týmu se může připojit také Zbyněk Michálek. Prý je "nalomený".



Kouč Alois Hadamczik vyhlíží další posilu z NHL, Michálkova bratra Zbyňka. Účast obránce Pittsburghu komplikoval plánovaný porod, ale radostné události se Zbyněk Michálek dočkal už v pondělí téměř dva týdny před termínem.

"Je reálná šance, že přijede. Napsal jsem mu zprávu s gratulací, že bych ho chtěl do týmu, a čekáme na odpověď," řekl na dnešním srazu Hadamczik.

Devětadvacetiletý vicemistr světa z roku 2006 a držitel loňského bronzu nyní vyřizuje rodinné záležitosti tak, aby se k národnímu týmu brzy připojil. "Má ještě dvouleté dítě, takže tam přijede někdo z rodiny," navázal reprezentační kouč.

Zatím není jasné, kdy by mohl Zbyněk Michálek u týmu být. "Musí se vyrovnat s těmi povinnostmi doma, zapojit se do tréninku a pak odehrát zbytek mistrovství světa. Je to podobné, jako když čekáme na hráče z druhého kola (play off NHL)."

Do přesvědčování bratrovy rodiny se zapojil i Milan Michálek, který dnes přiletěl, ale kvůli zatoulané výstroji ještě na ledě při tréninku chyběl. "Mrzí mě, že tu brácha ještě není, ale možná ještě dojde na to, že přijede," řekl novinářům.

"Musí se domluvit s manželkou, co a jak bude s dítětem a podobně. Ta naděje, že se připojí k týmu, je však velká. Brácha je nalomenej dost, že by jel," prozradil s tím, že švagrovou přemlouvá, aby Zbyňka Michálka na šampionát pustila.

"Dnes nebo zítra budu přemlouvat znovu, tak uvidíme, každopádně by nám pomohl. Poslední slovo bude mít ale ona," dodal s úsměvem bratr Milan.

Český tým bude trénovat v O2 areně ještě ve středu dopoledne a ve čtvrtek odletí v 10:00 do dějiště základní skupiny i případného čtvrtfinále ve Stockholmu. Do turnaje vstoupí Hadamczikův výběr v pátek duelem s Dánskem. Dalšími soupeři budou Švédsko, Norsko, Lotyšsko, Itálie, Rusko a Německo.

Brankáři: Jakub Kovář (České Budějovice), Jakub Štěpánek (Petrohrad/KHL), Petr Mrázek (Ottawa 67's/OHL).

Obránci: Miroslav Blaťák, Jakub Nakládal (oba Ufa/KHL), Jakub Krejčík (Slavia Praha), Petr Čáslava (CSKA Moskva/KHL), Ondřej Němec (Čerepovec/KHL), Lukáš Krajíček (Minsk/KHL), Tomáš Mojžíš (Turku/Fin.), Zdeněk Kutlák (Ambri-Piotta/Švýc.).

Útočníci: Lukáš Kašpar, Jiří Novotný (oba Astana/KHL), Jan Kovář (Plzeň), Petr Koukal (Pardubice), Petr Nedvěd (Liberec), Michal Vondrka (Slavia Praha), Petr Tenkrát (Sparta Praha), Jakub Petružálek (Chabarovsk/KHL), Petr Průcha (Petrohrad/KHL), Tomáš Vincour (Dallas/NHL), Tomáš Plekanec (Montreal/NHL), Aleš Hemský (Edmonton/NHL), Michael Frolík (Chicago/NHL), David Krejčí (Boston/NHL), Milan Michálek (Ottawa/NHL).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud