18. května 2012 • 10:11

Češi jako Bělorusové. Nejtěžší porážka od roku 2002, smutní Švédové

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Prohra je ranila do srdce, tohle nečekali. Hrdí Švédi měli sílu šampionát vyhrát, místo toho je vypoklonkovali Češi hned ve čtvrtfinále (4:3). Ti Češi, které ve skupině vymazali. Skandinávci prohru vnímají jako nejtěžší od roku 2002, kdy je senzačně vyřadilo Bělorusko z olympijských her.



Jejich zklamání bylo obrovské, hleděli do země a hledali slova. Doma nechtěli padnout, doma chtěli předvést svou sílu. Seveřané se mohli spolehnout na hvězdy z NHL, volání o pomoc málokdo přeslechl. A stejně to nepomohlo.

„Teď je to zatraceně těžké. Hrabali jsme se zpátky ze stavu 1:3 a pak dostanete gól 30 sekund před koncem. To je prostě těžké,“ zničeně říkal Viktor Fasth, brankář švédského výběru. Stejně tak to cítili i jeho spoluhráči.

VIDEO: Milan Michálek se postaral o rozhodující branku

Pod kritikou se okamžitě ocitl trenér Pär Marts, který nedokázal svým svěřencům naordinovat fungující taktiku. Naopak. Češi je předčili v jejich nejvyspělejší disciplíně, zahnali je do pasti. Byli lepší.

List Expressen píše: „Na mistrovství se sešlo nejlepší mužstvo za poslední roky. 16 hráčů z NHL, to se sejde málokdy. Tohle je největší porážka od té v Salt Lake City 2002.“ Tehdy Švédsko vypadlo ve čtvrtfinále s Běloruskem...

Čeští fanoušci hnali hokejisty za postupem do semifinále i na Staroměstském náměstí.
Čeští fanoušci hnali hokejisty za postupem do semifinále i na Staroměstském náměstí.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud