26. prosince 2012 • 15:00

Mizerný úvod Musila: Holíkův vnuk ničil vlastní tým na trestné lavici

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snad více na trestné lavici než na vlastní střídačce byl v úvodním českém utkání mistrovství světa hráčů do 20 let proti Švédsku David Musil. Na zápas proti obhájcům titulu nebude obránce národního týmu a vnuk legendárního Jaroslava Holíka vzpomínat v dobrém.



Poprvé šel na trestnou již po 34 vteřinách hry za nebezpečnou hru vysokou holí, podruhé v čase 3:13 za vzájemnou potyčku se soupeřem. To už český tým prohrával se Švédy 0:1.

Druhou branku přidali obhájci titulu právě při Musilově vyloučení a český tým prohrával po necelých čtyřech minutách už 0:2.

Neslavný "hattrick" završil David Musil ještě v první třetině, když v sedmé minutě hasil další kiks v české obraně a pakoval z ledu potřetí.

Čtvrté vyloučení beka Edmontonu přišlo "až" v čase 37:50, kdy zastavil nedovoleným zákrokem pronikajícího Forsberga. Sekání českého obránce se tentokrát obešlo bez gólového potrestání.

Český tým však přesto inkasoval i ve druhé části hry a dokonce při vlastní přesilové hře. Machovského překonal Sandberg a poslal české mladíky do těžko řešitelné situace.

Musil a jeho spoluhráči nakonec s favorizovaným soupeřem prohráli 1:4, když alespoň čestný gól českého celku vstřelil čtyři vteřiny před koncem Sedlák.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let v Ufě, skupina A:

ČR - Švédsko 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 60. Sedlák (J. Vrána) - 3. Collberg (Molin, Vikstrand), 4. Lindholm (Vikstrand, Rask), 24. Sandberg, 53. Forsberg (Djuse, Rakell). Rozhodčí: Jablukow (Něm.), Kulakov - Raming, Sivov (všichni Rus.) Vyloučení: 8:10. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 1921.
Sestava ČR: Machovský - D. Musil, Štencel, Šidlík, Hrbas, Jeník, Pavelka - J. Vrána, Švihálek, Sedlák - T. Hertl, Jaškin, Hyka - Frk, Faksa, Beránek - Koblasa, Beran, Němec. Trenér: Miroslav Přerost.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud