26. prosince 2018 • 04:40

Talent z dvacítek se v Kometě učí od hvězd. Má na NHL, říká Plekanec

Autor: zuc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako čtyřletý capart chodil Karel Plášek při výluce v sezoně 2004-05 na led s Patrikem Eliášem či Martinem Havlátem. Osobnosti českého hokeje byly pro tehdy začínajícího klučinu pouze tátovi spoluhráči ze Znojma. „Tehdy jsem to moc nevnímal, teď bych za to byl vděčnější,“ přiznává.



Litovat však nemusí. Sám se vypracoval do extraligy a na začátku prosince nastoupil v Kometě v útoku s Tomášem Plekancem a Martinem Eratem. „Karel ať si hraje svoji hru, my se přizpůsobíme,“ prohlásil před duelem se Spartou s úsměvem Erat.

Jeho přání mu osmnáctiletý útočník splnil. Bez ostychu vlétl do zápasu a už ve třetím střídání po asistenci dvou slavných spoluhráčů otevřel skóre. „Jeden z nejlepších momentů v kariéře,“ prohlásil Plášek.

Dlouholetí extraligoví diváci vám okamžitě řeknou, že je kopií svého otce, který odehrál v nejvyšší soutěži 706 zápasů: vlasy vyčuhující zpod helmy, výborné bruslení, drobná postava a šikovné ruce. To vše mu vyneslo v juniorském věku stabilní místo v sestavě extraligového mistra.

„On je výborný hokejista. Viděl jsem ho až tady poprvé a musím uznat, že je fakt výborný. Má veškeré předpoklady pro to, aby uspěl v NHL. Pokud na sobě bude pracovat, má před sebou skvělou budoucnost,“ prohlásil Plekanec.

SESTŘIH: Brno - Plzeň 3:2. Západočechům skončila série tří vítězství
Video se připravuje ...


Ačkoliv Plášek přiznává, že před zápasy trpí nervozitou, při prvním setkání s posilou Komety ji nechal za dveřmi kabiny. „Přišel jsem za Plekym a hned si s ním potykal,“ vyprávěl.

Největší zážitek si však odnesl z ledu, vedle vstřeleného góly se blýskl několika dalšími povedenými akcemi. „Oni jsou výborní, přizpůsobí se. Umí výborně nahrát, vidí všechno, mají oči snad i vzadu. Mám se od nich hodně co učit,“ prohlásil skromně.

S hvězdnou dvojicí, která byla u posledního českého triumfu na juniorském šampionátu, nastoupil před reprezentační přestávkou ke dvěma duelům, následně se hlásil na srazu reprezentační dvacítky. Pláškovo jméno se objevilo v širší nominaci trenéra Varadi, mrštný forvard by se tak měl na přelomu roku představit na šampionátu ve Vancouveru.

Tam by na něj mohla být upřena velká pozornost skautů, letos v červnu se na něj totiž při draftu NHL nedostalo. Jedním z důvodů mohla být i angličtina, která v Pláškově případě není optimální. „Není to nejlepší, ale chodím na doučování, snažím se to zlepšit,“ přiznal před odletem do Kanady.

Kometa - Sparta: Stylový otvírák! Plekanec a Erat přihráli Pláškovi na úvodní gól zápasu, 1:0
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Zlín: To bylo těsné, Plášek puk za Sedláčka nedostal
Video se připravuje ...

Brno - Plzeň: Špaček musel z lavičky pryč, rozhodčí ho vykázal
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Kometa Brno - Zlín: To bylo těsné, Plášek puk za Sedláčka nedostal
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Chomutov - Kometa Brno 6:4. Piráti se odlepili ode dna
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Třinec: Hrdina Plášek! 18 sekund před koncem rozhodl utkání, 2:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud