9. prosince 2021 • 12:14

Nominace na MS do 20 let: Myšák či Jiříček, Malík zůstane v klubu

Autor: mas, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér hokejistů do 20 let Karel Mlejnek odtajnil nominaci na blížící se juniorský šampionát v Kanadě. Mezi oporami v obraně nechybí plzeňský David Jiříček či Stanislav Svozil, mezi útočníky je i karlovarský Jiří Kulich a tahounem by měl být Jan Myšák. V nominaci překvapivě chybí brankář Nick Malík, který se však podle slov trenéra Mlejnka sám omluvil a zůstane v klubu KooKoo, kde si vybudoval silnou pozici.



Trenér dvacítky Karel Mlejnek si pochvaluje, že nominace v letošním roce byla snažší. „Jsem rád, že sezona ve srovnání s minulou naplno běží a že jsou všichni hráči v plné zápasové zátěži. S kolegy asistenty jsme měli možnost vidět desítky zápasů naživo a další prostřednictvím streamů ze zámoří. V tom pro nás byla nominace mnohem snaží než loni, kdy spousta hráčů nemohla kvůli covidovým omezením hrát či trénovat,“ uvedl kouč dvacítky při představení 28 jmen pro juniorský šampionát v Kanadě.

Překvapivě mezi nimi chybí brankář Nick Malík, který se podle slov kouč Mlejnka nominace vzdal. Malík si vybudoval silnou pozici ve finské lize, kde chytá za KooKoo a nerad by o post jedničky přišel.

„Řešili jsme jeho situaci asi sedm nebo osm dní. Nick nám sdělil, že si váží naší podpory v minulé sezoně, kdy jsme mu na šampionátu dali důvěru i po nepříliš vydařeném období v prvoligovém Frýdku-Místku. Vybudoval si ale velmi dobrou pozici v KooKoo, kde pravidelně chytá, a rozhodl se aktuálně se vzdát reprezentace. Nechce přijít o místo, které si vybudoval,“ uvedl Mlejnek. O brankoviště se proto podělí Bednář, Jakub Málek a Daniel Král.

Nejzkušenějším hráčem ve výběru je útočník Jan Myšák, kterého čeká již třetí šampionát dvacítek. Na předchozím juniorském MS startovali také brankář Jan Bednář, obránci David Jiříček, Stanislav Svozil a Michael Krutil a útočníci Pavel Novák s Michalem Gutem. Jiříček navíc v listopadu debutoval za seniorskou reprezentaci na turnaji Karjala.

Prvního srazu 12. prosince před přípravou v Kláštěrci nad Ohří se zúčastní osmnáct hokejistů z evropských soutěží. Zbylých deset se k týmu připojí v Kanadě o tři dny později.

Juniorský šampionát v Edmontonu a Red Deeru zahájí česká dvacítka 27. prosince proti domácí Kanadě.

Česko se v základní skupině A postupně utká s Kanadou, Německem, Finskem a Rakouskem. Do čtvrtfinále postoupí první čtyři týmy. Na minulém mistrovství Češi skončili sedmí, medaili získali naposledy v roce 2005. Do semifinále naposledy postoupili před třemi lety.

Nominovaní hráči české reprezentace U20:

Brankáři: Jan Bednář (Acadie-Bathurst Titan, QMJHL), Jakub Málek (Valašský hokejový klub), Daniel Král (HC Benátky nad Jizerou).

Obránci: Jiří Ticháček (Rytíři Kladno), David Jiříček (HC Plzeň 1929), David Moravec (BK Mladá Boleslav), Michal Hrádek (HC Dynamo Pardubice), Jakub Šedivý (HC Benátky nad Jizerou), Michael Krutil (Rockford IceHogs, AHL), Stanislav Svozil (Regina Pats, WHL), David Špaček (Sherbrooke Phoenix, QMJHL), Matěj Pinkas (HC Stadion Litoměřice).

Útočníci: Josef Koláček, Tomáš Urban (HC Stadion Litoměřice), Jakub Konečný (HC Sparta Praha), Sebastian Malát (HC Plzeň 1929), Tomáš Chlubna (HC České Budějovice), Vojtěch Jiruš (HC Benátky nad Jizerou), Jiří Kulich (HC Energie Karlovy Vary), Stanislav Vrhel (Lahti Pelicans, FIN), Jaroslav Chmelař (Jokerit, FIN), Jakub Kos (Ilves, FIN), Michal Gut (Everett Silvertips, WHL), Martin Ryšavý (Moose Jaw Warriors, WHL), Jan Myšák (Hamilton Buldogs, OHL), Pavel Novák (Kelowna Rockets, WHL), Ivan Ivan (Cape Breton Eagles, QMJHL), Jakub Brabenec (Charlottetown Islanders, QMJHL).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud