Jan Denemark
26. prosince 2021 • 06:50

Vánoce české dvacítky: Zpěv, vzkazy od parťáků i nejistota. A teď do práce

Autor: Jan Denemark
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trávit vánoční večery na druhé straně zeměkoule? Jde to, pokud máte před sebou vidinu vrcholu juniorské kariéry. Čeští hokejoví talenti podruhé za sebou v kanadském Edmontonu ladí noty na start turnaje, jenž se uskuteční na přelomu roku, do čehož samozřejmě zapadá i trávení prosincových svátků. A parta kapitána Jana Myšáka si slavnostní chvíle dovedla vychutnat. Třeba zpěvem, který podstoupil každý z hráčů.



Nejprve hořkost, pak rychle nahození sváteční nálady a přání jeden druhému. Juniorská reprezentace si prošla několika velice náročnými hodinami. Direktoriát turnaje zrušil jediný přípravný duel proti Švýcarsku, z důvodu nákazy koronaviru v reprezentaci helvétského kříže. Trenér Karel Mlejnek tak posléze musel třem hráčům sdělit nejhorší možnou zprávu, že si na turnaji nezahrají. A to bez toho, aniž by naskočili do jediného ostrého duelu. Řez sestavou „nepřežili“ forvardi Stanislav Vrhel, Jaroslav Chmelař a obránce Matěj Pinkas.

„My jsme si pak kluky s Honzou Myšákem a Davidem Jiříčkem zavolali osobně. Přišlo nám blbé to řešit jako celý tým, tak jsme si je zavolali. Řekli jsme jim svá slova, popřáli jim hodně štěstí a řekli jim, ať si s námi Vánoce jdou užít, jako by tu zůstávali. Máme tu takový večer, kdy všichni hráči zpívají. My jim říkali, že zpívat nemusí. Ale všichni do jednoho řekli, že v pohodě, že zpívat budou. To bylo super. Byli jsme šťastní i za ně, že to tak berou. Tým to víc stmelilo,“ popsal řešení příjemných a nepříjemných momentů zároveň asistent kapitána Michal Gut.

Týmové focení je před turnajem tradicí
Týmové focení je před turnajem tradicí

Mladý celek si tak nakonec v omezených podmínkách dokázal Štědrý večer co nejvíce zpříjemnit. „Neřešili jsme to jen my, ale i kluci, co tu byli loni. A Honza Myšák i předloni. Snažili jsme se, aby to bylo zábavné, aby nás to dalo víc dohromady. Dokonce nám poslal vzkaz i Šimon Kubíček, co s námi byl v týmu na posledním turnaji, to bylo fajn. Myslím, že jsme si to všichni užili,“ doplnil Gut.

Právě vánoční čas, jenž je spojen především tím, že by člověk měl být v okruhu svých nejbližších, může přinést chvíle smutku. Nicméně zároveň je to také příležitost k utužení vazeb v kabině. „Ano, vynahradili jsme si, že nemůžeme být na Vánoce s rodinami, ale byli jsme tu s tou naší hokejovou,“ přikývl odchovanec Chomutova.

Své přání bývalým parťákům poslal i Ondřej Pšenička, jenž byl vyřazen z kádru těsně před posledním šampionátem. Nicméně zábava a uvolněnost jdou stranou. Start do turnaje už se rychle blíží, Češi naskočí proti domácí Kanadě v pondělí v 1:00 tuzemského času. „Jde se do práce,“ uzavřel povídání Gut.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud