Pavel Ryšavý
30. prosince 2023 • 10:30

Peslar dřel s Kulichem: Chtěl být jako Matthews. S hvězdami se měřit může

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když hrál Jiří Kulich ještě v Karlových Varech, pracoval s ním Jakub Peslar jako dovednostní kouč. Teď dál hltá jeho progres, i když se už mnohem víc věnuje ženskému hokeji a projektu Through Generation. Má za sebou několik stáží v zámoří, dobře zná rozvojový projekt v USA. Proto i hodně chválí výsledek české dvacítky na MS. „Amerika byla jasný favorit, kluci si vedli skvěle,“ komentoval prohru v nájezdech 3:4.



Jaký dojem na vás zanechal zápas s USA?
„V první třetině jsme nestíhali tempo Ameriky a dali gól z ojedinělé šance. Ale vnímám tendenci, že jsme zápas od zápasu lepší. Hra začíná být koukatelná a kluci se zvedali i během zápasu s USA.“

Amerika je kolos, má v kádru hodně hvězd. Česko jen jednu v Jiřím Kulichovi a pak hráče se solidním potenciálem. V čem vidíte důvod, že národní tým vzdoroval takovému kolosu?
„Na jednu stranu těžké téma, když nejste vyloženě u týmu. Máte tam víc šikovných hráčů kromě Kuldy, třeba Matyáš Šapovaliv, Becher, Rymon, Šalé... Nemáme špatné kluky. Ale vidíte tam takové typické, že proti silnějšímu týmu se vybičujete lépe, než když jste v roli, že vy jste lídr na ledě a musíte tvořit. Tohle pořád ještě tak dobře neumíme ve společnosti, ani v hokeji.“

Když Česko drží dokonale systém, nefauluje, tak může vyhrát medaili podobně jako před rokem na MS. Pokud ale povolí, vypadá všechno šíleně jako teď první zápas turnaje se Slovenskem?
„Přesně, když pracuje podvědomí, někdy ukáže divy.“ (usměje se)

Blízko máte k Jiřímu Kulichovi. Baví vás ho sledovat, jaké dělá posuny, co hraje v Americe?
„Bavilo mě s ním dělat a baví mě sledovat, jak roste. Byl jsem svědkem i jeho přípravy před sezonou, když se chystal s Radkem Dudou, potkáváme se v Praze na IceRinku. Kulda to měl hlavně vždycky v sobě, odmala je hokejista.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud