Zdeněk Janda
Premium
1. ledna 2024 • 13:50

Sivekova zpověď o zlatých MS do 20 let: Holík měl obří charisma. A Rulík...

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl u obou historických titulů. Nejdřív jako klíčový útočník (2000), o rok později i jako kapitán. Michal Sivek, který vedle juniorských zlatých medailí má i tři extraligové tituly se Spartou, vzpomíná na nejúspěšnější českou éru dvacítek. „Na pana Holíka nedám dopustit,“ vyzdvihuje legendárního kouče.



Nejdřív oslavil v roce 2000 historické zlato ve Švédsku, potom v sestavě nechyběl ani za rok při úspěšné obhajobě v Moskvě. Někdejší útočník Michal Sivek stihl tři juniorské šampionáty. Tady je jeho zpověď, jak si vybavuje zlaté časy.

„Když se řeknou dvacítky, pochopitelně se mi vybaví neskutečný zážitek. A vlna emocí. Vyhráli jsme to dvakrát za sebou, takže ještě teď z toho mám husí kůži.

S odstupem času to můžu i trochu porovnat. Obě vítězství jsou úžasná a mimořádně cenná, ale přeci jenom, když to bylo poprvé, tomu se nic nevyrovná. Takže právě titul z roku 2000 má u mě malinko větší cenu. Historické zlato.

Pamatuju si, že ještě před turnajem za mnou a Milanem Kraftem přiletěli trenér Jarda Holík i manažer Petr Míšek až do Prince Albert, vlastně nejsevernějšího města v Kanadě, kde se hraje hokej. Osobně nám oznámili, že jsme v nominaci, což pro nás hrozně moc znamenalo.

Mám dojem, že tehdy to byl první rok, kdy se bralo víc hráčů z juniorské WHL, trenéři

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud