Miroslav Horák
5. ledna 2024 • 20:12

Plekanec gratuluje k bronzovému zázraku: Kluci, klobouk dolů!

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na dálku hltal mimořádné povstání českých junáků na šampionátu v Göteborgu. Nejen Tomáš Plekanec, ale velká část hokejového světa je v úžasu z ďábelského obratu z 2:5 na 8:5 v bitvě o bronz s Finy. „Loni stříbro, letos bronz, to jsou super výsledky! Netvrdím, že jsme zpátky nahoře, ale je vidět, že když se dobře pracuje a kluci tomu dávají všechno, výsledky přicházejí,“ hodnotí pro iSport.cz bývalý renomovaný útočník a taky juniorský mistr světa z Moskvy 2001.



Kdysi se svědomitě učil od zkušených pardálů a pak mladší ročníky zasvěcoval do tajů hokejového válečnictví. Tomáš Plekanec má i z pozice asistenta Radima Rulíka u dospělé reprezentace o to větší radost, co někteří jeho budoucí svěřenci v Göteborgu předvedli. „Medaile je krásná odměna,“ netají radost hráč s více než tisícovkou startů v NHL.

Věřil jste svým očím, co se děje ve třetí třetině?
„Jako… Slušný! (směje se) Smekám před klukama klobouk, neskutečný. Velká paráda, co se jim povedlo. Strašně důležitý byl gól na 3:5 v oslabení, vrátil nás zpátky do hry. Kdyby druhá třetina skončila 2:5, bylo by mnohem těžší obracet skóre. Kluci nic nevzdali, naopak, bojovali dál a dočkali se obrovské odměny.“

Finové se od třetího dějství nepochopitelně zatáhli. Kdyby hráli dál to svoje, český obrat by se projektoval mnohem složitěji. Udělal soupeř velkou taktickou chybu?
„Takhle to vždycky bývá. Pokud vedete s náskokem, chcete si to trochu víc pohlídat. A soupeři už nezbývá nic jiného, než do toho jít na maximum, tlačí se do vás, nemá co ztratit. A z toho vyplývá to, co jsme viděli v našem podání ve třetí třetině. Zvlášť na turnaji dvacítek, kdy nikdy nevíte, co se všechno může stát během pěti minut. Kluci jsou mladí, umí bruslit, každou chvíli se dějí věci. Ale znovu musím zmínit, že takovýhle obrat je neskutečný.“

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud