Jiří Punčochář
25. dubna 2013 • 10:39

Gulaš, Kašpar, Tenkrát a Rachůnek. Probojuje se čtveřice na mistrovství?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohou se probojovat až na mistrovství světa, ale taky může být každý příští zápas jejich posledním. Na tenké hraně se pohybuje řada členů současného Hadamczikova výběru pro Euro Hockey Tour. Dnes jim začne závěrečný sprint. Jeho důležitost se snaží brát s nadhledem. „Na hotelu sledujeme víc fotbalovou Ligu mistrů než NHL. Bayern, ten má formu,“ hlásil s úsměvem útočník Lukáš Kašpar, jeden z těch, kteří ještě musí o konečnou nominaci zabojovat.



Ivan Rachůnek (útočník, 31 let)

Bilance v reprezentaci: 38/3. Na MS: dosud nehrál

„Zatím to neprožívám. V týmu je jedna pětka navíc, přijedou ještě kluci z NHL. Neřeším svoje vyhlídky, ani mě to nijak nerozptyluje. Kolik zápasů dostanu, tolik si jich zahraju, a pak uvidíme, jak to bude dál. Každý víme, kdo hraje o nominaci a kdo ne, o tom se nemusíme bavit. Samozřejmě víme, že určitá nespokojenost s našimi výsledky a výkony tady byla, ale do mistrovství světa je pořád dost času, aby se ti, kteří tam pojedou, dostali do formy. Věřím, že zápasy na Euro Hockey Tour budou zase o něco lepší, protože ve všech týmech se tvoří nominace na šampionát. Vysoká úroveň je na EHT vždycky.“

Milan Gulaš (útočník, 27 let)

Bilance v reprezentaci: 20/0. Na MS: dosud nehrál

„Můj cíl byl udržet se v sestavě do Brna, to se mi podařilo. Teď si chci hlavně užít tento turnaj se skvělými fanoušky, hodně se na to těším. Co se stane dál, to se uvidí. Osobně sleduji z NHL jenom zápasy New York Rangers, a to proto, že tam hraje můj kamarád, se kterým jsem hrál v Magnitogorsku. Jinak vývoj v zámoří nehodnotím. Je nám jasné, že musíme zlepšit naši hru, která na Slovensku nebyla ideální. Každý hrajeme o svoje místo. Zasahuje do toho spousta aspektů, jako třeba u někoho nervozita nebo menší zranění, ale je to na každém z nás, jak se předvede. Jestli pak třeba moje vyhlídky ovlivňuje to, jestli v kádru jsou nebo nejsou Straka s Kovářem, o tom tady můžeme pouze spekulovat a stejně se toho nedobereme. Nominace záleží na trenérech.“

Petr Tenkrát (útočník, 35 let)

Bilance v reprezentaci: 96/7. Na MS: 3x (2006, 2007, 2012)

„Věk nikdo nezastaví a uvědomuju si, že tohle může být moje poslední reprezentační šance. Beru to tak. Pokud budu odvádět výkony a trenéři se rozhodnou mě vzít, budu hrozně rád. Pokud výkony nebudou, nemá místo jisté nikdo. Na každé akci se bojuje o nominaci a tady v Brně to bude vyvrcholení. Chce to ukázat se v nejlepším světle. Pak už záleží na trenérech. Vím o tom, že kdybych nevynechal sobotní zápas na Slovensku, měl jsem šanci v Brně odehrát jubilejní sté reprezentační utkání, takže v ideálním případě by ta stovka přišla na mistrovství světa. To ale není meta, ke které bych se nějak upínal. Pokud se to nepodaří, jede se dál, svět se nezboří.

Lukáš Kašpar (útočník, 27 let)

Bilance v reprezentaci: 51/9. Na MS: 2x (2010, 2012)

Když jsem tímto nominačním bojem procházel v Brně před třemi lety poprvé, myslel jsem si každý týden, že pojedu domů. Nakonec to dopadlo dobře. Každý z nás to bere jinak, kdo si tím prošel vícekrát, už je klidnější. Ale tady hlavně nikdy dopředu nevíte. V sobotu a v neděli se uzavírá nominace, ale hlavně nás čekají těžké zápasy, na které je potřeba se soustředit. Nevíme, jací kluci budou volní z Ameriky, s kým se počítá, kdo je nebo není zdravý. Z mého pohledu je těžké takhle o nominaci uvažovat. Já jsem hlavně rád, že tady s tou partou můžu být, a těším se na brněnský turnaj.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud