26. dubna 2013 • 13:29

Hokejistům se rozpadl elitní útok, Irgl léčí zánět dutin. Měl by být v pořádku

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přáli si, aby zůstali pohromadě, náramně jim to šlapalo. Útok Irgl, Novotný, Hubáček byl nejlepším při výhře hokejové reprezentace nad Finy (3:2) ve čtvrtek na úvod Czech Hockey Games, krátce po utkání se ale rozpadl. Zbyněk Irgl, autor vítězné branky, začal brát antibiotika na zánět nosních dutin.



„Bohužel v sobotu ani v neděli hrát nebudu. Dostal jsem antibiotika a budu se léčit. Domluvili jsme se, že mi doktor nasadí prášky radši teď, abychom to nemuseli případně řešit ve Švédsku. Hrozilo by, že bych byl na soupisce a pak lehnul do postele. To by mužstvu moc nepomohlo,“ vysvětlil Irgl.

Dohoda s koučem Hadamczikem je taková, že zůstává v Brně, vyléčí se a v neděli večer se uvidí, jestli se vešel do nominace pro šampionát.

Nebýt Irglova onemocnění, svoji elitní formaci by kouč nechal pohromadě.

„Hráče chci vidět opakovaně podávat výkon, aby to nebyla náhoda. Hráli by spolu,“ potvrdil kouč po pátečním tréninku.

U Irgla s Novotným a Hubáčkem o náhodu nešlo, jejich řada byla nejlepší v obou zápasech, v nichž společně nastoupila. Během nich (proti Slovensku 2:3, proti Finsku 3:2) dala čtyři branky a dohromady nasbírala sedm kanadských bodů.

„Alfa a omega je Hubasův pohyb. Kamkoli jedete, zdvojuje vás, je všude s vámi, navzájem se doplňujete. Každému týmu dělá velký problém rychlý pohyb soupeře. Jakmile ve dvou bojujete o puk, druhá strana má velké problémy,“ popsal společnou taktiku Irgl.

Na jeho místě nastoupí v sobotu proti Švédsku Kašpar. Pohromadě zůstane lajna Hertl, Vrána, Tenkrát, k nově zařazenému centru Kovářovi přijdou Gulaš a Vondrka. Čtvrou útočnou formaci vytvoří bratři Ivan a Tomáš Rachůnkové a k nim jako centr Koukal. V brance začne zápas, hraný v sobotu od 14 hodin, Salák.

Podobně nadějné zprávy jako u Irgla nemá trenér v případě druhého maroda beka Kutláka. Ten sice antibiotika dobral, ale podle vlastních slov se cítí zesláblý.

„Nevidím to moc reálně,“ řekl Hadamczik ke Kutlákovým vyhlídkám na mistrovství světa.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud