Zdeněk Janda
17. května 2013 • 11:00

Češi po porážce opustili dějiště mistrovství světa. Bez fanfár

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO PŘÍMO ZE STOCKHOLMU | Toužili po tom, že ze Švédska odletí až v neděli. Po finále. S medailí na krku, nejlépe zlatou... Ten sen se rozplynul porážkou se Švýcarskem. Takže v pátek ráno opustili čeští hokejisté hotel ve Stockholmu v tichosti. „Je to hrozné zklamání. Ten pocit prázdnoty je vždycky velký,“ řekl těsně před nástupem do autobusu útočník Petr Hubáček.



Pomalu se před desátou ránou trousili hráči ze sedmého patra hotelu Scandic Park. Mířili na letiště a pak domů. Ale ne všichni se chystali s ostatními do Prahy, někteří zámořští borci už po vlastní ose zamířili za rodinami do Ameriky. Třeba obránci Marek Židlický, Zbyněk Michálek nebo útočník Radim Vrbata.

„Celou noc jsme vyřizovali letenky, nebylo to nic jednoduchého. Docela jsem se přitom zapotil,“ uvedl Jan Černý, manažer týmu.

Čeští hokejisté opouštějí hotel a odjíždějí na letiště. Příliš brzy...
Video se připravuje ...

Zbytek hráčů nasedl do autobusu a vydal se na letiště. Krátce po druhé odpoledne speciál sedne v Praze. A nebude to žádné triumfální přivítání. Po třech letech, kdy tým získal medaili (zlato a dvakrát bronz), se mužstvo vrací s neúspěchem.

Sedmé místo je vyrovnáním nejhoršího umístění v historii. Kouč Alois Hadamczik přesto o svém konci neuvažuje. Také on v tichosti nasedl do autobusu. Určitě má o čem přemýšlet...

Tomáš Plekanec, Jakub Voráček a Tomáš Hertl čekají na odjezd na letiště
Tomáš Plekanec, Jakub Voráček a Tomáš Hertl čekají na odjezd na letiště

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud