11. května 2014 • 23:21

Židlický na MS nedorazí. Růžička shání Krejčíka, který je na dovolené

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kouč českých hokejistů Vladimír Růžička povolá dodatečně na mistrovství světa v Minsku buď Jakuba Krejčíka ze Sparty, nebo Lukáše Kováře z Vítkovic. Mistr světa z Vídně 2005 Marek Židlický tým neposílí, protože podle Růžičky nebyl po skončení sezony New Jersey dlouho na ledě. Český tým chce doplnit defenzivu po zranění Romana Poláka v pátečním prvním utkání proti Slovensku.



"Musíme to přes noc nějak uskutečnit. U Kuby Krejčíka je problém, že odjel na dovolenou. Musíme se spojit, jak je daleko a jak brzo by se sem mohl dostat. Nevím, je někde mimo, ale já mu říkal, ať počítá s tím, že se mu možná ozvu, kdyby se něco stalo. Nebo pak vezmeme Kováře z Vítkovic. Byl jsem domluvený se třemi obránci, že jim kdyžtak budeme volat," řekl novinářům Růžička.

Oslovený Židlický nakonec národní tým neposílí. "Nebyl měsíc na ledě. Kdyby byl, asi by nám pomohl. Já jsem mu volal, mluvil jsem s ním. A tohle není jednoduché. Nemůže přijet a hned na to skočit, to je složité," připojil Růžička na adresu sedmatřicetiletého beka, s kterým se před turnajem domluvil, že letos po náročné sezoně reprezentovat nebude.

Soupisku českých hokejistů už v neděli doplnil obránce Michal Jordán. Růžička ho měl k dispozici proti Švédsku, ale Jordán z pozice sedmého beka do hry nenaskočil. Polák, který si proti Slovensku zranil rameno, dnes odcestoval domů.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud