Zdeněk Janda
18. května 2014 • 08:30

Nájezdy? Přece neřeknu, že nejedu, vykládal Jágr po zápase s Dány

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MINSKU | Penalty sice nemiluje, ale když na něj kouč Vladimír Růžička ukázal, zvedl se. A šel do akce. „Přece mu neřeknu, že nejedu,“ říkal útočník Jaromír Jágr, jenž samostatný nájezd neproměnil. Po porážce 3:4 s Dány měl jasno: „Jestli nás tohle neprobudí, pak už nic.“ Mužstvo se ocitlo v situaci, že už musí jenom vyhrávat, pokud chce získat vysněnou medaili.



Nájezdy jsou pro něj v této sezoně noční můrou. S Devils všechny prohráli, v této bilanci zatím pokračuje jeho mužstvo i tady na šampionátu. V minulém utkání se Švédy ale trenér Růžička na legendu neukázal. Až v sobotu. „Trenér mě určil. A přece mu neřeknu, že nejedu. To by bylo smutné…“ vykládala 42letá legenda.

Přitom ale nájezdy nejezdíte rád a moc na ně nechodíte.
„Nechodím… Ale co mám dělat…“

Proč jste ztratili vedení 3:1?
(dlouho přemýšlí) „Měli jsme to ubránit, ale neudělali jsme to. I oni ale měli předtím spoustu šancí, takže klidně Dánové mohli vést 3:1. Provedli jsme strašně moc chyb v obraně. V tom se musíme jednoznačně zlepšit.“

Z čeho to pramení? Z toho, že český tým má spoustu nezkušených zadáků?
„Těžko říct. Hlavní důvod podle mě je, že si nepomáháme. Jedna věc je, že chybí zkušenosti, ale všude hrajeme jeden na jednoho, vůbec se nezdvojujeme, nepomáháme si navzájem. Jeden hráč hraje, čtyři na něj koukají. Takhle se nedá hrát na žádné úrovni! Hrozně se přitom zbytečně nadřeš, ale nic z toho není…“

Dá se najít nějaká paralela se šampionátem v Německu v roce 2010? Tehdy jste prohráli s Nory a rovněž se ocitli v situaci, kdy jste museli ze všech sil bojovat o postup?
„My hlavně musíme vyhrát oba zbývající zápasy. Takže to je jediná pozitivní věc, že musíme už jenom vyhrávat. A uspějeme jedině v případě, že se nějak zmátoříme. I kdybychom teď proti Dánům nějakým způsobem vyhráli a dotlačili to, jenže hráli stejně další zápasy, tak bychom se stejně sbalili a jeli domů.“

Takže jak z toho ven?
„Je to smutné si to říkat, ale všechno zlé je k něčemu dobré. Jestli nás tohle neprobudí, pak asi už nic.“

Jaká teď bude vaše role? Budete mít jako nejzkušenější hráč nějaký burcující proslov v kabině?
„Už jsme si všechno říkali během celého zápasu. Ale je to pořád stejné. Všude hrajeme s jedním hráčem, vůbec si nepomáháme. Nezdvojujeme se. Jeden druhému nepomůže, takhle se nedá hrát. Jeden na jednoho. Oni to zdvojují, takže mají všechny puky. Pokud se v tomto ohledu nezlepšíme, a je jedno, jestli je to útočník nebo obránce a nebudeme si pomáhat, pak soupeře vůbec nebudeme přečíslovat. Na to ještě musíme více bruslit.“

Je to tedy spíše herní problém než psychický?
„Samozřejmě.“

Je to celkově velká facka?
„Ano, facka velká. Ale potřebná!“

MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 5. • 15:45
Dánsko
Dánsko
4:3
ONLINE
17. května
15:45
Česká republika
Česká republika
Góly

Domácí: 09:56. Lassen, 55:31. Jesper Jensen, 59:06. Bjorkstrand, 65:00. Boedker

Hosté: 04:26. Klepiš, 06:55. Jágr, 45:04. Kindl

Sestavy

Domácí: Nielsen (Galbraith) – Larsen, Lassen, Jesper B. Jensen, Bruggisser, O. Lauridsen, Kristensen, M. Lauridsen – Green (C), Christensen, Boedker – Niclas Jensen, Madsen, Hansen – Storm, Bjorkstrand, Jesper Jensen – Staal, A. Poulsen, M. Poulsen – Spelling. Trenér: Jan Karlsson.

Hosté: Salák (Kovář) – Kindl, Němec, Ševc, Vitásek, Zámorský, Kolář, Jordán – Sobotka, Rolinek (C), Jágr – Červenka, Klepiš, Hudler – Novotný, Sekáč, Vondrka – Zaťovič, Kovář, Petružálek. Trenér: Vladimír Růžička.

Rozhodčí

Kaval (USA), Patafie (USA) – Carlson (CAN), Semjonov (EST)

Stadion

Hala Čižovka, Minsk

Návštěva

6892 diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud