26. května 2014 • 20:15

Nagano i zlaté šampionáty. TOP 10 Jágrových milníků u reprezentace

Autor: lah, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před pár dny prohlásil, že letošní mistrovství světa pro něj bude poslední reprezentační akcí. A zatím se zdá, že dvaačtyřicetiletý Jaromír Jágr své výroky dodrží. Po prohrané bitvě 0:3 se Švédskem byl o svém konci stále přesvědčen. Jestli ale legenda opravdu odejde, nebude se rozhodně mít za co stydět. Pročtěte si TOP 10 největších milníků Jágrovy reprezentační kariéry.



První zápas
11. září 1989

Sedmnáctiletý mladíček vyjel v českých barvách do souboje s Calgary Flames, slavil výhru 4:1. Při oficiálním debutu 2. listopadu téže roku prohrál se SSSR 1:2.

Reprezentační kariéře Jaromíra Jágra se věnuje úterní speciální příloha deníku Sport.
Příloha úterního vydání deníku Sport – 25 let s Jágrem Příloha úterního vydání deníku Sport – 25 let s JágremFoto Deník Sport


První šampionát
Švýcarsko 1990

Zázrační hoši Jaromír Jágr , Robert Reichel a Robert Holík si užívali svou první velkou akci mezi muži. A hned výrazně dopomohli k bronzu, číslo 68 posbíralo 5 bodů (3+2).

Největší ostuda
Světový pohár 1996

Publikum bylo po zlatém šampionátu natěšeno na úspěch, místo něj přišel totální krach. Prohry s Finskem, Švédskem a Německem. Jediný gól české superhvězdy. Pískot a plechovky na ledě.

Největší úspěch
Nagano 1998

Asi si to budete pamatovat... Japonsko hostí olympijské hry, hokejového turnaje se poprvé účastní hvězdy NHL. Všichni věří Kanadě, Rusku. Vítězí Češi. Největší euforie historie. I Jágrova .

VIDEO: Důležitý Jágrův gól proti Americe

Favorit bez medaile
Salt Lake City 2002

Nadupané mužstvo vedl jako kapitán. Jenže obhajoba se nekonala, bolestivým způsobem tým ve čtvrtfinále vypoklonkovalo Rusko. Vůdce si připsal dvě branky a tři asistence.

Nejsmutnější tyčka
Praha 2004

Snili o tom, čeští reprezentanti tak moc toužili zopakovat své zlaté úspěchy doma. Před svými fanoušky. V Praze dostali šanci. Jenže ve čtvrtfinále v nájezdech podlehli USA. Jágr trefil tyčku.

Hattricku vítej
Vídeň 2005

NHL ochromila výluka, do Evropy se stáhly největší hvězdy. Jágr i se zlomeným malíčkem pomohl ke zlatu, zkompletoval svou sbírku triumfů: Stanley Cup, olympijské hry, mistrovství světa.

VIDEO: Ve Vídni se Jágr poprvé stal mistrem světa

První konec v repre
Turín 2006

Nálada v kabině nebyla při těchto Hrách zrovna nejvřelejší, nicméně nakonec se mužstvo semklo a vybojovalo bronz. „Šance, že se do reprezentace vrátím, je malá,“ tvrdil tehdy Jágr.

Ještě jedno zlato
Německo 2010

Po nevydařených vancouverských kláních pod pěti kruhy vyrazil z KHL bojovat na šampionát. Podceňovaný tým překonal i díky proslovu legendy krizi a slavil nečekané zlato.

V roce 2010 oslavil svůj druhý titul pro mistra světa.Foto Jaroslav Legner (Sport)

Trpké loučení
Minsk 2014

Zuřil na trestné lavici během semifinále, ve kterém Češi podlehli Finsku, a on sám přišel o naději na poslední reprezentační zlato. Pokud dostojí svým slovům a s národním týmem se rozloučí…

Titulní strana úterního vydání deníku Sport

Titulní strana úterního vydání deníku Sport Titulní strana úterního vydání deníku SportFoto sport

Po prohraném duelu se Švédy oznámil Jágr konec reprezentační kariéry.
Po prohraném duelu se Švédy oznámil Jágr konec reprezentační kariéry.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud