21. ledna 2015 • 17:00

Třaskavé otázky kolem MS v hokeji: Nastoupí Jágr? Skončí Růžička?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za 100 dní to už vypukne! Česká republika vyhlíží hokejové mistrovství světa, které bude hostit po jedenácti letech. Deník Sport vybral tři třaskavé otázky kolem světového šampionátu v Praze a Ostravě a odhadnul i jejich řešení.



Nastoupí Jaromír Jágr?

S legendou, nebo bez ní? Hokejový národ věří, že číslo 68 se rozloučí s národním týmem právě při domácím šampionátu. Bylo by to stylové – vždyť co by pro samotného Jaromíra Jágra i pro českou reprezentaci mohlo mít větší symboliku? Hvězdný útočník sice po posledním světovém turnaji v Minsku oznámil, že končí, ale u něj přece nikdy nevíte… O tom přesvědčil několikrát.

Tip deníku Sport: NE

Po nejproduktivnějším Evropanovi v historii NHL sáhne před uzávěrkou přestupů (2. března) někdo z adeptů na zisk Stanley Cupu. A Jágr s ním bude hrát play off . Škoda…

Skončí po MS kouč Vladimír Růžička?

Vyslyšel vábení svazu a mužstvo převzal těsně před minulým šampionátem, neměl tedy až takový manévrovací prostor. I když s týmem Vladimír Růžička prošel do semifi nále, nakonec zůstal bez medaile (4. místo). A teď trenér tvrdí, že v případě, že podruhé v řadě nezíská cenný kov, nebude stát o prodloužení smlouvy. „Ať dostane šanci někdo jiný,“ řekl nedávno.

Tip deníku Sport: ANO

Úspěšný trenér u mužstva skončí i přesto, že ho dovede v Praze k bronzové medaili. Neodolá však následně ruské nabídce a zamíří za další výzvou do KHL.

Padne divácký rekord?

Dlouho držela Praha z MS v roce 2004 divácký rekord (552 097). Až v minulé sezoně ho vyfoukl Minsk (643 434), i když za zvláštních okolností, kdy státní režim hnal do hal nejen vojáky, ale i další „dobrovolníky“. Před Prahou teď leží výzva, aby si primát vzala zpátky. „Je jasné, že se k nám chystá hodně lidí. A mohlo by to vyjít,“ říkal k tomu svazový šéf Tomáš Král.

Tip deníku Sport: ANO

Na programu je dost lákavých zápasů k tomu, aby se divácký rekord vrátil do českého držení. Bude to sice ve finiši o „prsa“, ale nakonec rekord padne. Výrazně pomohou i Slováci v Ostravě.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud