František Suchan
24. března 2015 • 17:52

Až mě trenér uvidí, bude si říkat, co tady dělám, smál se brankář Kovář

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Předpokládal, že bude zavařený tak, že zpod masky bude zářit červená barva. Olympionik Jakub Kovář se po brzkém vyřazení svého Jekatěrinburgu z play off KHL přidal v úterý k národnímu týmu a před úvodním tréninkem vtipkoval o vlastní připravenosti…



Pro současný výběr představuje jasnou gólmanskou oporu, je jedním z těch, kteří mají výraznou naději, že se ukážou i na turnaji v Praze, sám se teď ale v první řadě plánoval především dostat zpátky do potřebného rytmu.

„Bude to hrozně náročné. Já nebyl dva a půl týdne na ledě. To je skoro jako když jdete v létě poprvé do výstroje,“ odhadoval 26letý brankář. „Tenhle týden tedy očekávám spoustu potu a zmražený dech. Budu zahleněný, budou mě bolet nohy a po každém tréninku se budu těšit do šatny. Z těch dvoufázových tréninků se mi už ježí chlupy na těle,“ smál se při pohledu na program národního ceku ve Velkých Popovicích.

KOVÁŘ: V přípravě před MS bude spousta potu
Video se připravuje ...

Menší dovolenou po sezoně ale potřeboval. „Měl jsem toho opravdu dost. Vždyť mi říkali, že jsem jediný gólman na světě, který za posledních pět let odchytal tři kompletní sezony,“ zmínil hokejový vytrvalec, který stále drží extraligový rekord v počtu odchytaných minut za sezonu a za Jekatěrinburg nastoupil v každém ze 65 duelů tohoto ročníku.

„Opravdu jsem to cítil. Přiletěl jsem domů a bolely mě nohy tak, že jsem nemohl chodit. Musel jsem se z toho dostávat,“ přiznal účastník Her v Soči. Kvůli dobití energie proto s rodinou vyrazil do Tater, pak na skok do Londýna. „Doufám, že si nohy odpočaly, ale že zároveň nejsou tak moc odpočaté, abych to teď vůbec rozdýchal,“ smál se majitel dvou bronzových medailí z mistrovství světa.

Pro nadcházející přípravné zápasy v Norsku (3. a 4. dubna) obsadí brankoviště spolu s Matějem Machovským. „Ale vůbec není jisté, že budu chytat. Až mě trenér uvidí, možná si řekne: ‚Co ten tady dělá?‘“ přidal opět v pobaveně Kovář. „Ale vážně. Abych odchytal zápas, musím mít natrénováno. Nemůžu si tam jít stoupnout jen tak.“

I výsledky z ročníku, jaký zvládl v KHL, ovšem jeho kvality dostatečně potvrdily. Outsider z Jekatěrinburgu se díky němu dostal do play off, kde potrápil nadupanou Kazaň. Kovář v základní části dominoval lize v čistých kontech, jichž nasbíral osm, další jedno přidal ve vyřazovací části.

„Tohle beru jako svoji nejlepší sezonu,“ přiznal gólman, jemuž skončila smlouva a zájem o jeho služby mají i zvučné kluby KHL. „Snad budu mít z čeho vybírat. Udělal jsem maximum pro to, abych nějakou práci dostal,“ ví Kovář.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud