Květoslav Šimek
29. dubna 2015 • 11:10

Malkin všem skeptikům na mistrovství světa ukáže, věří Potajčuk

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Pittsburghu se v závěru sezony trápil, v pěti zápasech Stanley Cupu si nepřipsal jediný bod, na gól marně čekal od šestého března. Přesto se ruský bohatýr Jevgenij Malkin (28 let) připojil k ruské výpravě pro mistrovství světa v Praze a Ostravě. Bývalý sparťanský útočník Andrej Potajčuk je přesvědčený, že Malkin všem skeptikům na šampionátu zavře ústa. „Přijede do Česka, nabije se pozitivní energií z týmu a v báječné náladě všem skeptikům ukáže reálnou úroveň své hry,“ řekl Potajčuk pro allhockey.ru.



Malkin s účastí na šampionátu neváhal. Reprezentuje rád, na mistrovství světa pojede posedmé, se sbornou sbírá úspěchy. Zlato má z loňského šampionátu v Minsku, i z roku 2012. Právě na parádní mistrovství ve Finsku a Švédsku, odkazuje i Potajčuk.

„Prakticky sám tam dovedl náš tým ke zlatu,“ připomínal Malkinovo triumfální tažení. V 10 zápasech tam nasbíral 19 bodů (11+9), vyhrál kanadské bodování šampionátu, byl největší hvězdou turnaje, nejužitečnějším hráčem.

Jenže letošní sezona Malkinovi příliš nesedla. Dvojnásobný držitel Art Ross Trophy (2009 a 2012) a vítěz Stanley Cupu s Pittburghem z roku 2009 odehrál v základní části 69 zápasů a nasbíral 70 bodů (28+42). Dohrával sezonu se zraněním, trápil jej kotník, spekulovalo se o problémech se zády.

„Cítím se dobře, ale můžu hrát líp,“ říkal Malkin během marného čekání na body v play off. „Potřebuju víc sebevědomí. Víc střílet, hrát s pukem, tvrdě pracovat. Potom góly a body přijdou.“ V Pittsburghu nepřišly. Malkin věří, že v Ostravě, a pak i v bojích o medaile v Praze, přijdou.

„Žurnalisté v Pittsburghu nepříliš pozitivně vnímali zprávu o tom, že Malkin odcestuje do Česka po nevydařené sezoně v klubu,“ říkal Potajčuk. „Ale tohle Jevgenij nebude vnímat. Teď je hokejistou Ruska a veškeré síly by měl napnout k národnímu týmu a vystoupení na mistrovství světa. Všem ukáže, že umí.“

Rusové přilétají do Ostravy dnes odpoledne. Trénovat by poprvé měli ve čtvrtek, první zápas mistrovství hrají v pátek (20.15) proti Norsku.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud