3. května 2015 • 04:59

Hrdina Jágr rozhodl o výhře s Lotyši. Oslava? Polibek na hokejku

Autor: iSport.cz, vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrdina i spasitel. Sobotní duel domácího mistrovství světa proti Lotyšsku rozhodl Jaromír Jágr. Český tým dlouho prohrával, ale dokázal se vzchopit a dovést zápas do vítězného konce 4:2. A rozdílový gól vstřelila právě česká legenda! Při oslavě na střídačce Jágr políbil čepel své hokejky.



Byla to přesilovkou souhra jako z učebnice. Jan Kovář předal puk Martinu Eratovi , jenž stál u zadního mantinelu, Jágr si našel volný prostor, dostal přihrávku a střelou z první propálil lotyšského brankáře Masalskise.

Nebylo to poprvé ani naposled, kdy vyprodaná O2 areny vyvolávala Jágrovo jméno. Působí jako magnet, lidé ho uznávají a velebí.

Jágr na MS 2015
Kanadské bodování: 2 góly + žádná asistentce
Střely na branku: 9
Trestné minuty: 2
Hodnocení +/-: 0
Čas na ledě: 16:42 (Švédsko), 18:11 (Lotyšsko)

„To není o mně, to je o českém hokeji, o celé České republice. Je to dlouhý turnaj, sami jsme mohli zjistit, že je v něm strašně moc překvapení. Žádný zápas nebude jednoduchý, ani tentokrát to nebylo snadné. Měli jsme docela štěstí, že jsme hráli přesilovky a v nich jsme rozhodli,“ pravil po utkání Jágr, který mezi novináře do mix zony přišel od začátku týdne, kdy odstartovala poslední příprava na šampionát, vůbec poprvé.

Jágr po dvou zápasech šampionátu na kontě dva góly a je jedním z nejlepších českých útočníků. „Je to velký hráč, který toho v NHL dokázal hodně. Pořád dokazuje, že je pro náš tým velmi platný a jsme rádi, že ho tu máme,“ řekl obránce Michal Jordán.

I on v mládí k Jágrovi vzhlížel. „Je to super pocit, že si s ním můžu zahrát, protože to byl idol, ale na ledě by to mělo jít stranou. Můj syn ale sleduje všechny zápasy NHL a hlásí, kdy Jarda dal gól,“ dodal 24letý bek.

Jaromír Jágr si zkouší čerstvě nabroušené brusle před druhým zápasem MS proti Lotyšsku
Jaromír Jágr si zkouší čerstvě nabroušené brusle před druhým zápasem MS proti Lotyšsku

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud