Zdeněk Janda
5. května 2015 • 16:30

Crosby a spol.: Při fotbale rozbili sklo, do haly jim "pašovali" pizzu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zpoza plotu před hotelem křičí fanoušci a lovci autogramů: Sidney! Sidney! Snaží se upoutat pozornost největší hvězdy šampionátu. Kanadský idol se za nimi cestou z autobusu někdy vydá a podepíše se. Ale jinak se dostat do jeho blízkosti? Nemožné. Sidney Crosby, nejlepší hokejista světa, je během šampionátu chráněný. Osobního bodyguarda ale nepotřebuje. Zatím.



Mistrovství světa má v Sidneyem Crosbym největší personu. Když se rozkřiklo, že se na turnaji představí kanadský útočník s číslem 87, prodej vstupenek na kanadské zápasy vyletěl nahoru.

Zámořský výběr se hned ocitl v jiné dimenzi. „Ale není to tak, že by z jejich strany začaly stoupat požadavky. Vyřešili jsme pár věcí, všechno funguje,“ říká Jan Černý, šéf sportovního úseku šampionátu.

Největší hvězda MS je v Praze. Crosby se podepisoval fanouškům
Video se připravuje ...

Ten v souvislosti s Crosbym řešil pouze jedinou věc. Zařizoval, aby se útočník mohl po zápase setkat s otcem, který bitvy sleduje ze speciálního VIP prostoru. „Takže jsem vzal Sidneyho tak, aby se nemusel vůbec prodírat přes fanoušky a mohli se vidět,“ prozrazuje Černý. A přidává jedinou „pikantní“ příhodu, která se přihodila.

„Když si Kanaďané hráli v rámci rozcvičky typický fotbálek, rozbili sklo na hydrantu. Ale jinak se nic mimořádného nestalo,“ usmívá se sportovní šéf šampionátu.

Ještě blíž k týmu se dostane Jan Fišera, civilním zaměstnáním manažer hokejového stadionu Kalich Arena v Litoměřicích, jenž pracuje jako kanadský „team host“. Tedy muž, jenž je neustále okolo mužstva a pomáhá zařizovat vše potřebné. Nejen v hale, ale i na hotelu. Ani on zatím nemusel řešit nic zásadního, všechno klape.

Kanaďané jsou nadšení

„Jsou nadšení nejen z Prahy, ale i z O2 Areny. Jsou tady naprosto spokojení. Na bezproblémovém chodu mají velkou zásluhu i organizátoři, kteří nám vycházejí maximálně vstříc. I těm chci poděkovat,“ hlásí Fišera.

Vlastě ano, jedna potíž se objevila. „Museli jsme vykoumat, jak do takhle střežené haly po zápasech dostat 24 kusů pizzy. To byl trochu náročnější úkol, ale i tohle se podařilo,“ usmívá se kanadský průvodce.

Pokud jde o Crosbyho, je téměř vyloučené, aby se k němu někdo „nepovolaný“ dostal. Do hotelu Clarion, oficiálního místa, v němž jsou týmy ubytované, mají přístup pouze akreditované osoby. Žádní novináři, žádní fanoušci. Autobus vždycky přijede až před vchod a hráči kvapně zamíří dovnitř.

„Ochranu hotelu jsme ještě trochu dolaďovali. K hráčům nemá nikdo přístup,“ říká Fišera. Pouze šťastlivci, kteří trpělivě počkají venku, mají možnost hvězdu zahlédnout cestou na trénink nebo na zápas. Během olympijských turnajů nebo i předešlých šampionátů mívaly kanadské reprezentace i svoje bodyguardy.

Tentokrát nejsou třeba. „Ani Sidney nikoho nemá. Není to potřeba. Ale pochopitelně i na tuhle variantu jsme připravení, pokud by to bylo nutné,“ dodává team host, jenž v podobné roli u kanadských mladíků působí pravidelně během Memoriálu Ivana Hlinky v Břeclavi.

Tentokrát povýšil. Rovnou ke Crosbymu nebo Girouxovi. „Moc si toho vážím,“ říká. Svou práci respektuje. Nevynáší žádné choulostivé informace. Ani nepochodíte, pokud byste u něj žadonili o Crosbyho podpis.

Ví, že od toho u mužstva není. Proto musel už pár kamarádů zklamat.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud