Martin Tomaides
6. května 2015 • 22:57

Seguin: Češi byli výborní, ale Švédsko? To je něco úplně jiného!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výtečná hokejová přetahovaná byla k vidění ve středu večer v O2 Areně. Zatím stoprocentní Kanada byla po první třetině zralá na ručník, Švédské tempo bylo nad síly party kolem Sidney Crosbyho, která rychle prohrávala 0:3. Jenže nakonec přece jen slavil favorit turnaje. "Předvedli jsme parádní comeback, ale klobouk dolů před Švédy. Nebyl bych překvapený, kdybychom se v turnaji ještě potkali," řekl Tyler Seguin, který uzavřel skóre na 6:4 trefou do prázdné brány v závěru zápasu.



MATCH OVERVIEW LEGACY
6. 5. • 20:15
Švédsko
Švédsko
4:6
ONLINE
6. května
20:15
Kanada
Kanada
Góly

Domácí: 05:05. Lander, 17:20. Rask, 17:49. Forsberg, 35:19. Möller

Hosté: 26:42. Ekblad, 31:26. Hall, 34:22. Couturier, 50:24. Wiercioch, 53:31. Ennis, 58:10. Seguin

Sestavy

Domácí: Nilsson (Enroth) – Ekman-Larsson, Klefbom, Klingberg, Kronwall, Granberg, Ekholm, Ahnelöv – Eriksson, Forsberg, Lander – Sjögren, Lindström, Möller – Ericsson, Rask, Lindholm – Hjalmarsson, Josefson, Lundqvist – Danielsson

Hosté: Smith (Jones) – Hamhuis, Burns, Wiercioch, Savard, Muzzin, Barrie, Ekblad – Crosby, Spezza, MacKinnon – Ennis, Giroux, Seguin – Hall, Duchene, Eberle – Couturier, Toffoli, O'Reilly – Eakin

Rozhodčí

Wehrli (SUI), Rönn (FIN) – Puolakka (FIN), Lhotský (CZE)

Stadion

O2 Aréna, Praha

Návštěva

16695 diváků

To byl fofr. Tohle že je ten tým, který to tady má vyhrát? Kanada jako kdyby proti Švédsku zůstala duševně v šatně a první třetinu se jen matně snažila dohánět rychlonohé Švédy. Výsledek 0:3 po dvaceti minutách by slabší týmy položil, ale kanadská mentalita velí nevzdávat se.

"První část hry byla pro celý tým slušný budíček. V šatně jsme si ale hned řekli, že dokážeme zahrát lépe," popisoval dění Seguin.

A byla to pravda. Našlapaný tým začal pořádně bruslit, lépe bránit a také pořádně střílet. "Rozložení sil je naše velká výhoda. Máme čtyři útoky, na které se můžeme spolehnout," vysvětloval pro změnu tahoun Jason Spezza, který nahrál na vítězný gól.

Skvělý start tedy Švédsku ve finále spíše uškodil. Kanada ukázala charakter a do zápasu se vrátila jako tým, který si jde pro výhru. I když vývoj skóre tomu moc nenapovídal. "V šatně jsme si ale řekli, že máme před sebou ještě celé dvě třetiny a hned to šlo," sdělil Spezza.

To potvrzoval i kapitán Sidney Crosby, který mezi novináře přišel s pěkně nateklou bradou. Na ledě znovu nechal všechno a nahrál na vyrovnávací gól obránci Wierciochovi. "Dobře, že jsme si touto lekcí prošli. Na papíře jsme sice skvělý tým, ale to se vždycky musí potvrdit na ledě," řekl útočník Pittsburghu.

Kanada tak po českém týmu zvládla i druhý tvrdý oříšek ve skupině, i když ale nešlo úplně o hladkou záležitost. Byl to tedy nejtěžší zápas na turnaji? "Češi byli výborní, ale rychlost a soutěživost, s jakou na nás nastoupili Švédové, to bylo něco úplně jiného. To mi připomělo moje první střídání v NHL proti Detroitu, kdy jsem jen sledoval, jak kolem mě lítá puk a snažil se se nějak zorientovat," usmíval se po utkání věčně dobře naladěný Seguin.

Útočník Švédska Victor Rask a kanadský brankář Mike Smith.
Útočník Švédska Victor Rask a kanadský brankář Mike Smith.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud