Adam Sušovský
8. května 2016 • 19:29

Tlak na Rusy sílí, Znarok vybouchl: A vy jste kdo? řval na novináře

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MOSKVY | Vyhráli, ale upřímně… K další blamáži moc nechybělo. Hokejisté Ruska porazili Kazachstán jen 6:4. Utrápeně, nepřesvědčivě. A tak tlak na sbornou přímo v Moskvě sílí, začíná být dusno. Zatímco po páteční prohře s Českem ještě trenér Oleg Znarok zachoval klid a na kritické dotazy novinářů reagoval korektně a klidně, v neděli už nervy neudržel a po jednom z nich hlasitě vyjel: A vy jste kdo? Bloger?!



Tři dny. Ani ne. Tak dlouho trvalo, než se známý pruďas a ruský trenér Oleg Znarok poprvé naštval a neudržel nervy. Tentokrát se nevztekal na střídačce během v zápasu, ale na tiskové konferenci po něm. Trenéra po výhře 6:4 vytočilo téma výkonnosti brankáře Sergeje Bobrovského, známý ruský novinář mu v rozhovoru přímo naznačil, že jednička sborné nechytá dobře a pouští góly.

„A vy jste kdo? Bloger,“ říkal Znarok novináři Alexeji Ševčenkovi, který se sám považuje za předního hokejového novináře v Rusku, a je také velkým kritikem. Kvůli tomu se ostatně oba do rozepře dostali i před pár týdny Znarok je proti němu vysazený.

„Až budete stát na střídačce vy, můžete rozhodovat o tom, jak Bobrovskij chytal. Teď je to na mně. Ne na vás,“ okřikl Znarok novináře. Tentokrát přitom kritika výkonu ruské hvězdy NHL nebyla zcestná, spíše namístě. Bobrovskij proti Kazachstánu neměl den, na turnaji zatím jistotou neoplývá. Úspěšnost zákroků 78,95 procent a čtyři inkasované góly od outsidera skupiny o něčem svědčí. Jeden gól si navíc dnes dal sám, když si do sítě srazil přihrávku zpoza branky.

Více o šampionátu v Rusku čtěte ZDE>>>

Rusové měli drtivou většinu zápasu jasně navrch. S místy enormním tlakem v útočné třetině nebyli schopni gólově naložit. Chyběl jim důraz i přesnější střelba, a jak už bylo řečeno, i větší jistota v bráně. A tak se Kazaši, kteří využili tři přesilové hry, drželi až do poslední třetiny, ve které je vítězným gólem srazil Bělov a pojistku přidal Ljubimov. Oba se trefili v zápase dvakrát.

Výhra ale tisk neuklidnila, sborná vyhlásila útok na zlato, ale přesvědčivě nepůsobí. Znarok má naopak problémů víc než dost. Stále nemá kompletní tým, zoufale čeká na další posily z NHL, jenže tolik chtěný Alexander Ovečkin příjezd oddálil. S Kazachy navíc přišla další rána: Artěmij Panarin se zranil, s ramenem musel na vyšetření do nemocnice. Rusové možná o jednu z největších hvězd současného výběru přijdou.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud