Květoslav Šimek
17. května 2016 • 08:46

Góly šetříme na Ameriku, věří Slováci. Kapitán varuje před „kudrlinkami“

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedm třetin nedali hokejisté Slovenska na mistrovství světa gól. Přesněji 143 minut a 34 vteřin. „Šetříme si to na Ameriku,“ zahlásil útočník Marko Daňo pro hokej.sk. Slovensku začíná play off už dnes. K postupu mezi osm nejlepších potřebují Američany za tři body porazit, zápas začíná v 11:15 a vy ho můžete sledovat ONLINE na iSport.cz. Chytat bude Július Hudáček, do sestavy se vrací obránce Jaroš. Otazník visí nad startem nemocného centra Viedenského.



Trápí se. Po solidním rozjezdu prohráli slovenští hokejisté čtyři zápasy v řadě. Se sklopenými hlavami končili duely s Německem (1:5), Běloruskem (2:4), Kanadou (0:5) i Finskem (0:5). Přesto stále mají osud ve svých rukou.

„Jsem realista. Když budeme hrát jednoduše a účelně, můžeme pomýšlet na dobrý výsledek,“ řekl obránce a kapitán Andrej Sekera pro hokej.sk. „To ale znamená - žádné zadovečky, křižování se a podobně. Jestli budeme vymýšlet, šance zřejmě neexistuje.

Právě jednoduchost, pohyb, důraz a přímý tah na bránu Slovensku podle kapitána chybí. „Jsme daleko za moderním hokejem a tohle je obraz. Když se na zápasy zpětně díváme, zjistíme, že jednoduchost hry a další věci, o kterých mluvíme už tři týdny, jdou do hlavy velmi těžko. Je to škoda. Křižování se hrálo třicet roků zpátky, dnes se hraje jednoduchý a přímočarý hokej. Bohužel, my jsme v dobách dávno minulých jaksi zaspali.“

Proti Američanům to budou chtít hokejisté Slovenska změnit. A zabojovat. „Čeká nás těžký zápas s USA, musíme se na něj zodpovědně připravit,“ burcoval brankář Július Hudáček. „Podle tohoto zápasu si nás budou lidé pamatovat. Uděláme všechno pro to, abychom postup vybojovali.“

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud