Květoslav Šimek
17. května 2016 • 16:43

Kritický Réway: Je mi jedno, co si myslí lidé, já zklamal spoluhráče

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hořké vítězství. Jen za dva body. Slovenští hokejisté porazili Američany 3:2 v prodloužení, čtvrtfinále proti Čechům si nezahrají. „Vítězství potěší, ale je k ničemu,“ komentoval útočník Martin Réway pro slovenskou televizi RTVS. Sám k sobě byl jedenadvacetiletý mladík hodně kritický.



Není divu. Réway se chtěl ukázat. Potvrdit, že už na něm slovenská reprezentace může stát. Podobně jako na mistrovství světa dvacítek, kde před rokem dovedl jako kapitán Slovensko k senzačnímu bronzu. Jenže seniorský šampionát v Rusku se Réwayovi vůbec nevydařil. V sedmi zápasech si připsal jen bod (0+1).

Brock Nelson v šanci nepřekonal slovenského brankáře Juliuse Hudáčka
Brock Nelson v šanci nepřekonal slovenského brankáře Juliuse Hudáčka

Střeleckou křeč ze sebe nesetřepal ani v klíčovém duelu s Američany. Ve druhé třetině měl za stavu 1:0 v přesilovce dvě tutovky. Jednou přestřelil, podruhé těsně minul. A v poslední třetině mu sudí sebrali šanci na trestné střílení. Prostě – všechno špatně.

„Měl jsem tři, čtyři dobré šance, ale špatně jsem je vyřešil,“ neschovával se Réway v rozhovoru pro RTVS. „Je mi jedno, co si lidé o mně myslí, já jsem v prvé řadě zklamal spoluhráče. Dostal jsem důvěru, měl jsem sbírat body. Celý turnaj mi však odskakovaly puky, nedařilo se mi. Sice jsme turnaj ukončili vítězně, ale jinak je to velké zklamání.“

Stejně se turnajem protrápil i další z útočných talentů Marko Daňo. V posledních minutách měl v oslabení za stavu 2:2 solidní šanci, ale pálil vedle. A prvního gólu na šampionátu se paradoxně dočkal až v prodloužení, které pro Slovensko už nic neřešilo. Místo radosti rozhodil rukama k nebi. Daňovo gesto zmaru bylo výmluvné a všeříkající: „Proč až teď!?!“

VIDEO: Podívejet se na sestřih zápasu Slovensko - USA


Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud