22. května 2016 • 22:53

Laine byl nejužitečnějším hráčem MS, v All Star týmu jediný Kanaďan

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osmnáctiletý útočník Finska Patrik Laine byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem mistrovství světa v Moskvě a Petrohradu. Nejlepší střelec turnaje byl zároveň direktoriátem akce určen nejlepším hráčem na svém postu a novináři jej zařadili i do ideální sestavy šampionátu. Podobně ovládli své posty i jeho spoluhráč brankář Mikko Koskinen a kanadský obránce Michael Matheson.



Koskinena, Mathesona a Laineho doplnili v All Star bek Nikita Zajcev s útočníkem Vadimem Šipačovem z Ruska, poslední místo zaujal finský forvard Mikael Granlund.

Nejlepší hráči MS na jednotlivých postech:

Brankář: Mikko Koskinen (Finsko),

obránce: Michael Matheson (Kanada),

útočník: Patrik Laine (Finsko).

Nejužitečnější hráč turnaje:

Patrik Laine

All Star tým:

Mikko Koskinen (Finsko) - Nikita Zajcev (Rusko), Michael Matheson (Kanada)- Patrik Laine (Finsko), Vadim Šipačov (Rusko), Mikael Granlund (Finsko).

Nejproduktivnějším hráčem Šipačov

Ruský útočník Vadim Šipačov ovládl kanadské bodování mistrovství světa v Moskvě a Petrohradu. Opora sborné, která získala v domácím prostředí bronzové medaile, nasbírala v deseti zápasech 18 bodů za šest branek a dvanáct asistencí.

Nejlepším střelcem se stal osmnáctiletý finský útočník Patrik Laine. Autor sedmi branek byl zároveň vyhlášen nejužitečnějším hráčem turnaje i nejlepším útočníkem dle direktoriátu.

Nejproduktivnějším českým hráčem se se sedmi body za čtyři góly a tři asistence stal Michal Birner. Útočník Liberce tak skončil sedmadvacátý.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud