23. dubna 2017 • 16:30

Německo - Česko 3:4 po nájezdech. Zazářil Zohorna, rozhodl Hanzl

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odveta se nakonec povedla! Český národní tým oplatil německým hokejistům sobotní vysokou porážku a porazil je na jejich ledě 4:3 po samostatných nájezdech. Velkým tahounem byl proti našim západním sousedům útočník Tomáš Zohorna, který dvakrát vyrovnával skóre utkání a následně v nájezdech. Rozhodují trefu zařídil forvard z Litvínova Robin Hanzl.  



Bezbrankové skóre vydrželo do začátku druhé části, kdy se Jakub Lev prosadil v přesilovce. Domácí výběr však dokázal kontrovat ze stejné herní situace v úvodu třetí dvacetiminutovky, kdy vyrovnal Matthias Plachta. Týž hráč pak znovu v přesilovce dostal Němce do vedení. Tomáš Zohorna v oslabení srovnal, Němci měli díky další přesilovkové trefě Christiana Ehrhoffa opět navrch, ale Zohorna zachránil remízu v základní hrací době.

Český tým se znovu sejde v úterý v Českých Budějovicích, kde se od čtvrtka do neděle představí na Českých hokejových hrách v zápasech proti Finsku, Švédsku a Rusku. Poslední podnik Euro Hockey Tour v sezoně bude zároveň generálkou na MS.

Německo - Česko 3:4 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 3:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 43. Plachta (Hager, Reimer), 48. Plachta (Hördler, Akdag), 51. Ehrhoff (Raedeke, Reimer) - 21. Lev (Šulák), 50. T. Zohorna (Horák), 53. T. Zohorna (Horák, Kašpar), rozhodující sam. nájezd R. Hanzl. Rozhodčí: Brill, Hunnius - Leermakers, Cepik (všichni Něm.). Vyloučení: 6:10. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 8472.

 

MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 4. • 16:45
Německo
Německo
3:4
ONLINE
23. dubna
16:45
Česko
Česko
Góly

Domácí: 42:04. Plachta, 47:27. Plachta, 50:38. Ehrhoff

Hosté: 20:52. Lev, 49:37. Zohorna, 52:49. Zohorna, . Hanzl

Sestavy

Domácí: Endras (Niederberger) – Zerressen, Ehrhoff, Hördler, Akdag, Ebner, Reul, Daschner – Krämmer, Hospelt, Kink – Ehliz, Raedeke, Reimer – Gogulla, Hager, Schütz – Noebels, Tiffels, Oppenheimer – Plachta.

Hosté: Furch (Francouz) – Rutta, Polášek, Kundrátek, Šulák, Sklenička, M. Doudera, Košťálek, D. Musil – Radil, Vrána, T. Zohorna – Kašpar, Horák, Sekáč – Hyka, P. Holík, Lenc – Lev, R. Hanzl, D. Kubalík – Kousal.

Rozhodčí

Brill, Hunnius – Leermakers, Cepik

Stadion

SAP Arena, Mannheim

Návštěva

8472 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud