11. května 2018 • 18:45

Dánsko - Norsko 3:0. Domácí se přiblížili postupu, rozhodly přesilovky

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Skalp finského obra domácí družinu nakopl k další cenné výhře. Dánští hokejisté si v severské bitvě poradili s Norskem a po klidném vítězství 3:0 se na domácím mistrovství světa přiblížili k postupu do bojů o medaile. Výběr, který si v předchozím utkání senzačně poradil s Finskem, rozhodl o zisku tří bodů v přesilových hrách. Dvakrát se v početní výhodě prosadil útočník Niklas Jensen. První čisté konto si navíc připsal Frederik Andersen, brankář Toronta.



Dánové vstoupili do velmi důležitého souboje odhodlaně a soustředěně, čímž navázali na předchozí parádní vystoupení proti favorizovaným Finům (3:2). Norům dovolili za první dějství pouhé dvě rány mezi tyče, sami vypálili přesně jedenáctkrát.

První velkou možnost měl paradoxně už na začátku druhé minuty Nor Lindström, jenže Andersen byl pozorný a střelu z mezikruží kryl. Norové pak hráli i první přesilovku, ale sami si ji faulem zkrátili. A když se pak provinil Mathis Olimb, otevřel Nicklas Jensen 47 sekund před první přestávkou skóre.

Na začátku druhého dějství se museli naopak znovu bránit ve čtyřech Dánové, ale moc nechybělo, aby sami udeřili - Frans Nielsen ujel do sóla proti Haukelandovi, recept na jeho překonání však nevymyslel. Ve 26. minutě ale fauloval Sörvik a Dánům stačila znovu pouze první polovina z dvouminutové výhody, aby trestali. Zakrytý výhled Haukelanda využil opět Nicklas Jensen.

V začínající 34. minutě si pomohl faulem Kristiansen a Dánové zvýšili už na 3:0. I v tomto případě jim k využití přesilovky postačila jen necelá minuta, poté co hvězdný útočník Boedker nastřelil prudkou přihrávkou po ledě nastavenou hůl Storma. Valkvae Olsen mohl vrátit Nory alespoň trochu do hry, na Andersena však nevyzrál.

Stejný zakončovatel to zkoušel pro změnu bekhendem ve 44. minutě, i v tomto případě měl navrch strážce dánského brankoviště. Připravit Andersena o čisté konto pak mohl ještě Salsten, ale neuspěl, domácí gólman si místo toho připsal další z celkem 21 úspěšných zákroků.

Duda s úsměvem o Bělorusku: Snad Lukašenko naše kluky nepostřílí
Video se připravuje ...

ONLINE přenos ze zápasu Dánsko - Norsko sledujte ZDE>>>

Góly

Domácí: 19:14. Nicklas Jensen, 26:17. Nicklas Jensen, 33:58. Storm

Hosté:

Sestavy

Domácí: Andersen (Dahm) – O. Lauridsen, Jensen Aabo, Larsen, Lassen, Nielsen, Nicholas Jensen – Bjorkstrand, Nielsen, Bødker – Storm, Hardt, Regin – Nicklas Jensen, Hansen, Jensen – Madsen, Jakobsen, Russell.

Hosté: Haukeland (Haugen) – Holös, Bonsaksen, Johannesen, Bull, Espeland, Sörvik, Sveum – Kristiansen, Röymark, Roest – Lindström, K. A. Olimb, M. Olimb – Salsten, Bastiansen, Valkvae Olsen – S. Thoresen, K. Forsberg, Hoff.

Rozhodčí

Hribik, Mayer -

Stadion

Jyske Bank Boxen, Herning

Z V VP PP P Skóre B

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud