15. května 2018 • 18:36

Hrachovina perlil jako expert v ČT: roura, otevřený Jurčo i Dlouhá noc

Autor: jab,
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdepak, nominací, ve které překvapivě uzmul roli třetího brankáře národního týmu, show neskončila! Dominik Hrachovina pobavil fanoušky už na reprezentačním srazu vykáním Tomáši Plekancovi, následně si vzal na společný pokoj na hotelu v Kodani hvězdnou posilu a kamaráda z dětství Davida Pastrňáka. A před stěhováním českého týmu na čtvrtfinále MS do Herningu 23letý gólman předvedl "majstrštyk": společně s Robertem Zárubou komentoval na kanálu ČT Sport zápas Slovensko - Bělorusko (7:4).



Zatímco český tým intenzivně řeší, jestli na čtvrtfinále mistrovství světa proti USA do brány naskočí David Rittich nebo Pavel Francouz, třetí gólman na kole Dominik Hrachovina měl v úterý poklidnější program. Vtipnými hláškami i odbornými postřehy provedl televizní diváky vítezným slovenským loučením se šampionátem.

"Dnes máme nejdelší den na MS! David Pospíšil se včera zhroutil, když jsem řekl poslední skupinový den. Abychom ho trochu zpestřili, vyhověli jsme přání brankáře národního týmu Dominika Hrachoviny, jehož klukovským snem bylo komentovat zápasy v TV," vysvětlil na svém twitterovém účtu Hrachovinovu účast ve vysílání Robert Záruba.

Odvážný tah sklidil mezi fanoušky vlnu nadšení. "Pěkně! Už se těším na koment pan Sekera skóruje od modré," připomněl Hrachovinovo vykání o dvanáct let staršímu Tomáši Plekancovi jeden z příznivců českého týmu. „Pokud to bude prokládat finštinou, půjde o nezapomenutelný zážitek,“ napsal další. „Trošku mi Hrachovina připomíná Švejka,“ ocenil fanda Roman Hanka.

A jak si třiadvacetiletá opora Tappary Tampere, která bude od příští sezony chytat v KHL za Astanu, na komentátorské židli vedla? Hrachovina se věnoval hlavně rozboru osobám sobě blízkým - brankářům. "Nepříjemná nahozka na bránu, dobře Patrik Rybár," popsal běloruské nahození na teč sympatický gólman, který má na masce podobiznu bývalého reprezentačního obránce Karla Rachůnka, který v roce 2011 zahynul při pádu letadla Jaroslavle.

"Dobrá roura," pochválil zase po prvním gólu Martina Bakoše za jeho dělovku z 18. vteřiny zápasu. "Je otevřenej, je tam krev, ale faul to nebyl. Jurčo před tím bohužel pro něj podklouznul," ocenil střet Tomáše Jurča s protihráčem, po kterém měl autor druhého slovenského gólu krvavý šram na bradě.

Hrachovina si neodpustil také hudební glosu. "Pro Bělorusy to dnes bude jako ta písnička myslím od Ivety Bartošové - Dlouhá noc," otřel se o matné výkony Bělorusů a sestup z elitní skupiny. "Tuhle píseň ale zpívala Helena Vondráčková," opravil kolegu s úsměvem Záruba.

Další vtipné postřehy Dominika Hrachoviny:

"To byla vyloženě kamarádská přihrávka. V uvozovkách kamarádská, protože kdyby na něj soupeř vletěl, je problém." Hrachovina o lehkovážné slovenské rozehrávce v první třetině.

"Denisov chybí, protože má dva zlomené prsty. Stejně jako před rokem blokoval střelu proti nám a stejné dva prsty si zlomil." Hrachovina o smolném zranění běloruského beka z první třetiny.

"První gól Kitarova na turnaji myslím, konečně se dočkal. Jojo, měl jsem to nastudovaný, Roberte." Hrachovina poté, co grafika potvrdila, že Bělorus Alexander Kitarov do té doby na šampionátu opravdu neskóroval.

"Nechci se chválit, ale měl jsem pravdu, byly tam dvě teče." Hrachovina správně rozklíčoval vyrovnávací běloruský gól Charlese Lingleta na 2:2 z přesilové hry.

„Musel by tam naskočit někdo z pole, nebo je tam ještě Jánko Lašák.“ Hrachovina o slovenském trenérovi brankářů poté, co se zranil Patrik Rybár a Denis Godla se ještě nestačil přesunout na střídačku.

„Puky se tady o zadních mantinelů odrážejí, jak se jim zachce.“ Hrachovina o podivných odrazech puků od hrazení.

„Můžeme se vsadit, kdo dá dřív hattrick. Ty jsi Roberte služebně starší, tak řekni první.“ O tom, jestli dá hattrick Bakoš nebo Jurčo.

„Pokud teď běloruský trenér protestuje, že jich nebylo šest, tak nevím, na jakém zápase je.“ O vyloučení za mnoho hráčů na ledě.

„Krásný zákrok! Bondra už podle mě zvedal ruce.“ O velké slovenské šanci.

„Tohle nebude příjemná cesta domů.“ O běloruském sestupu z elitní skupiny.

Hrachovina je vůbec zábavný chlapík, v národním týmu, za který ještě nemá ani jeden start, se stará o dobrou náladu. "Chytám jen na trénincích, ale strašně moc si to užívám. Snažím se, aby kluci měli pohodu a já si to taky vychutnávám tak nějak po svém," popisoval už v pátek před novináři brankář, který s Tapparou získal ve Finsku v letech 2016 a 2017 titul a letos přidal stříbro. V posledních dvou sezonách byl v klubu jednička.

Do Finska Hrachovina odešel už v 16 letech nejdříve do celku TuTo z Turku, po roce se přesunul do Tappary, odkud hostoval také v klubech LeKi, Pyry a krátce v Hämmenlinně. Účastník mistrovství světa osmnáctek z roku 2012 a šampionátu dvacítek o dva roky později se také během osmi let na severu Evropy naučil výborně finštinu.

O tom, co bude dělat po kariéře, je zřejmě jasno...

 

Gudas: Stěhování? Není to limitující. Volný den strávím s rodinou
Video se připravuje ...

Červenka: Že se mi nedaří v koncovce? Jsem tu pro týmový úspěch
Video se připravuje ...

Dominik Hrachovina s Robertem Zárubou při komentování zápasu Slovensko - Bělorusko.
Dominik Hrachovina s Robertem Zárubou při komentování zápasu Slovensko - Bělorusko.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud