Ondřej Kuchař
22. května 2019 • 14:18

Vrána na hraně sestavy. Co říká na Sýkorovu kritiku? Toho pána neznám

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BRATISLAVY | Ve středu v 11 hodin si dal národní tým poslední ostrý trénink. Ve čtvrtek už je bude čekat pouze rozbruslení před večerním čtvrtfinálovým duelem s Německem. Jak do něj nastoupí? V bráně spíše s Patrikem Bartošákem a možná lehce pozměněnými útoky. Ve druhé lajně se střídal Ondřej Palát s Jakubem Vránou. „Je to otevřené, možná hrát bude, možná ne. Takových je ale víc,“ mlžil Miloš Říha.



Na ledě zůstával vítěz posledního Stanley Cupu Jakub Vrána až do úplného konce. S  Filipem Chytilem prohrál střižbu o to, kdo na střídačku přitáhne kbelík plný puků. Když ho po cestě z ledu oslovili novináři s prosbou o rozhovor, divil se, proč že chtějí zrovna jeho.

Část tréninku totiž Vrána sledoval jen ze středového kruhu. Ve druhé lajně se totiž vedle Faksy a Jaškina střídal s  Ondřejem Palátem . Je tedy možné, že autor čtyř gólů ze základní skupiny zůstane mimo sestavu? „Možná hrát bude, možná ne. Uvidíme. Stejně to máme i s jinými hráči, variant je víc,“ řekl po tréninku trenér Říha.

Hlavní trenér národního týmu Miloš Říha se baví na českém tréninku před čtvrtfinálovým soubojem proti Německu
Hlavní trenér národního týmu Miloš Říha se baví na českém tréninku před čtvrtfinálovým soubojem proti Německu

Faktem je, že v posledním duelu se Švýcary neodehrál útočník Washingtonu nejlepší zápas. Dočkal se také kritiky od bývalého kouče a hokejového experta Marka Sýkory. „Nepracuje dostatečně, vidím tam hvězdné manýry,“ tvrdí zkušený trenér (více čtěte ZDE>>>).

Na jeho slova pak měl Vrána reagovat.

„Marek Sýkora? Kdo to je? (mluvčí národního týmu mu napovídá, že jde o bývalého trenéra) Aha. Já toho člověk neznám, nikdy jsem se s ním nebavil. Nechci ho soudit jako on mě, možná to tak vidí. Já jsem zkušený hráč a nechci si toto moc brát do hlavy. Chci se soustředit na to, abych podával co nejlepší výkon. Vy teď ode mě čekáte, abych něco vyvolal, ale já takový nejsem. Jsem pozitivní člověk a nechci vyvolávat nic negativního. Jestli to tak někdo vidí, tak to tak prostě je,“ pokrčil rameny a usmál se.

Do čtvrtfinálového utkání by samozřejmě rád nastoupil, neví však, zda ho trenéři mezi dvanáct (či třináct) vyvolených forvardů napíšou. „Toto jsou věci, které jako hráč neovlivním. Jediné, co můžu dělat, je zlepšovat se a soustředit se na to, abych hrál co nejlíp. Tohle rozhoduje trenér. Já jsem prostě jenom hráč. Když dostanu šanci, tak tam půjdu a budu se snažit hrát co nejlíp. Jestli to budou tři střídání, nebo šestnáct sedmnáct minut, to nevím. Ale turnaj je dost krátký a teď je důležitý, abychom vyhráli. Máme před sebou důležitá utkání a je důležité je všechny vyhrát. Na to se soustředím nejvíc.“ dodal Vrána.

Chtěl by být střelcem, který dá klíčový gól. Posune reprezentaci do bojů o medaile. „Já to tak cítím, že jsem střelec. Jsem hráč, který chce dávat góly a rozhodovat zápasy. Ale zase je úplně jedno, kdo ten gól dá, hlavně abychom postoupili. Ale rád dávám góly, takže jo.“

KABINA očima Dominika Simona. Kdo si maže nohy Alpou? Kdo v noci chrápe?
Video se připravuje ...

Maséři národního týmu: Pro štěstí jsme přivezli slona a Patrika Bartošáka
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 33:41. Jan Kovář, 44:19. Voráček, 51:41. D. Kubalík, 53:08. Palát, 59:51. Jan Kovář

Hosté: 37:46. Mauer

Sestavy

Domácí: Bartošák (Hrubec) – D. Musil, Hronek, Moravčík, Rutta, J. Kolář, Gudas (A), D. Sklenička – Frolík (A), Simon, Voráček (C) – Jaškin, Faksa, Chytil – D. Kubalík, Jan Kovář, Gulaš – Palát, T. Zohorna, Řepík – H. Zohorna.

Hosté: Grubauer (Treutle) – M. Müller (C), Holzer, Y. Seidenberg, Seider, J. Müller, Nowak, Reul – Ehliz, Draisaitl (A), Hager (A) – Plachta, Michaelis, Eisenschmid – Tiffels, Kahun, Mauer – Loibl, Noebels, Pföderl – Fauser.

Rozhodčí

Ohlund (SWE), TUFTS (USA) – Golyak (BLR), Nikulainen (FIN)

Stadion

Zimný štadión Ondreja Nepelu

Návštěva

9 085 diváků

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Skupina B
Články odjinud