Zdeněk Janda
23. května 2019 • 19:47

Hvězdný Kane po vyřazení Ameriky: Nepředvedli jsme to nejlepší

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BRATISLAVY | Hvězdná sestava. Velká očekávání. Zálusk na zlato. Ale výsledek? Vyřazení ve čtvrtfinále. Američtí hráči prohráli s Rusy 3:4. „Kdybychom předvedli to nejlepší, co jsme mohli, porazili bychom je. Ale to se nestalo,“ litoval kapitán Patrick Kane, hvězda zámořského Chicaga. Turnaj tedy končí i pro 18letého Jacka Hughese, favorita nadcházejícího draftu.



Nemluvilo se mu lehce. Věděl, že mužstvo mohlo mít na víc. „Nevím proč, ale měli jsme špatný úvod. Potom jsme se snažili, abychom se dostali zpátky do zápasu. Ale nevyšlo to… Je to zklamání. Zvlášť, když si uvědomíme, jaký jsme tady měli tým. Spoustu výborných hráčů, hodně talentu. Škoda, že jsme nemohli jít dál. Ale Rusové mají dobrý tým,“ reagoval americký kapitán Patrick Kane, který si ve čtvrtfinále připsal dva body (0+2).

Velkou překážkou byl ruský brankář Andrej Vasilevskij, jenž měl 29 úspěšných zákroků. Zvlášť v době, kdy to ruský tým nejvíce potřeboval.

„Je to dobrý brankář. I tak jsme na něj tlačili, zvlášť ke konci druhé třetiny jsme měli hodně šancí, ale ustál to,“ krčil Kane rameny před zástupem novinářů.

Sen o zlatu je u konce. Tým přitom byl silný. Kane, Gaudreau, James van Riemsdyk, Jack Hughes, Vatrano nebo gólman Schneider.

„Je to těžký turnaj, je náročné ho vyhrát. Je tady spousta výborných týmů. Už opravdu není žádný soupeř snadný. Ať člověk hraje s Velkou Británií, Dánskem nebo Francií. Je to pro ně velká výzva. Není to opravdu lehký turnaj. Zvlášť, když pár zápasů nezvládne, skončíte v tabulce čtvrtí a hned ve čtvrtfinále jdete na Rusy. Kdybychom hráli to nejlepší, co je v nás, mohli jsme vyhrát. Ale to jsme nepředvedli,“ litoval lídr Chicaga.

Pochválil Jacka Hughese, osmnáctiletého talenta, který se v červnu stane jedničkou, nebo dvojkou draftu. Druhým velkým favoritem je finský mladík Kaapo Kakko.

„Hrál výborně. Vytvářel pěkné situace, je to velmi rychlý hráč. Je vidět, jaký má talent,“ zhodnotil Kane jeho hru ve čtvrtfinále. A jak podle něj zvládnul celý turnaj? V němž získal tři body (0+3), ale nedal žádný gól.

„Není to pro něj úplně jednoduchá situace. Nehrál až tolik minut, na kolik byl zvyklý, takže musel být co nejlepší v každém střídání. Snažil se z toho využít maximum,“ řekl o něm Kane.

Sám Hughes reagoval slovy: „I tak to pro mě ve všech směrech byla super zkušenost.“

Turnaj pro něj každopádně končí. Ale zlatý sen trvá. Stejně si ho drží i hvězdný Patrick Kane. „Ano, absolutně platí, že to chci jednou vyhrát. Je smutné, že se nám to nepodařilo v minulých letech. Doufejme, že až příště přijedeme, tak to vyladíme tak, abychom byli o něco lepší a dostali to nejlepší z mužstva,“ vyprávěl americký útočník.

Góly

Domácí: 01:07. N. Gusev, 15:47. Sergačjov, 41:31. Kaprizov, 47:02. Grigorenko

Hosté: 22:22. Skjei, 45:53. Hanifin, 57:10. DeBrincat

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (Georgijev) – Nestěrov, Sergačjov, Orlov, N. Zajcev, Chafizullin, Gavrikov, Zadorov, Barabanov – Dadonov (A), Malkin, Grigorenko – Kaprizov, Kuzněcov (A), Ovečkin – Kučerov, Anisimov, N. Gusev – Tělegin, Andronov, Kovalčuk (C).

Hosté: Schneider (Demko) – Werenski, Suter (A), Martinez, Skjei, Q. Hughes, Hanifin, Fox, Wolanin – P. Kane (C), White, DeBrincat – J. van Riemsdyk, Eichel, J. Gaudreau – Vatrano, J. Hughes, Kreider – Kunin, Glendening, Keller.

Rozhodčí

Björk (SWE), Gouin (CAN) – Malmqvist (SWE), Ondráček (CZE)

Stadion

Zimný štadión Ondreje Nepely, Bratislava

Návštěva

9 085 diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud