Pavel Bárta
15. května 2021 • 21:10

Hrubec se hádal o puk s Pešánem. Z týmu mám dobrý pocit, řekl po nule

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před nasednutím do letadla směr Riga vyprovodili ruské suverény Euro Hockey Tour 4:0. Reprezentanti vyhráli v přípravě všech devět zápasů a před mistrovstvím světa se rozloučili vítězstvím v Českých hokejových hrách. Výsledek proti sborné byl nejlepší za posledních deset let. Šimon Hrubec se proměnil v živou zeď, v národním týmu vychytal svou první nulu. A sluší se říct, že velmi zaslouženou. Potřeboval k ní 34 zákroků.



„Nejtěžší byla určitě druhá třetina, kdy jsme sice dali dva góly, ale tam oni hráli hokej, jaký jsem od nich i očekával od začátku, že na nás vlítnou. Udělali to ve druhé části a bylo super, že přes jejich obrovský tlak jsme dvakrát skórovali. To bylo zlomové,“ liboval si nejlepší hráč zápasu.

Hrubec dvěma čistými konty korunoval triumf Omsku ve finále Gagarinova poháru, v reprezentaci nasadil podobný mód. I když si nebyl jistý, že tahle nula byla jeho vůbec první. „Zjistil jsem to až dodatečně. Hádali jsme se o puk s Filipem Pešánem,“ usmíval se. „Kdyby ta nula byla moje druhá, může si ho nechat. Ale je první a já tyhle puky sbírám. Musí se však sejít spousta faktorů, aby se to povedlo.“

Na konci už za stavu 4:0 sice po zásahu Jakovleva v brankovišti puk přešel čáru, Hrubec se však dostal mimo pozici a zasáhnout nemohl. Rozhodčí branku neuznali a ruský obránce dostal dvě minuty za napadení. „Chytám na hraně brankoviště a ani jsem nevěděl, jestli jsem nebyl už trochu před ním, čímž by to nebyl faul. Tam nejsem hájený. Ale bavil jsem se pak s rozhodčími na chodbě a ptal se. Řekli, že to bylo evidentní. I kdyby byl gól, moc by toho neřešil,“ povídal český gólman.

Český tým v přípravě vyhrál všechny zápasy, zvítězil devětkrát v řadě. Hrubec se připojil před Českými hrami, z mužstva má před šampionátem v Rize zatím dobrý pocit. „Nevím, koho přivezou ostatní soupeři, ale ten náš vypadá pěkně poskládaný. Rychlí, šikovní hráči, vedle nich silní hráči. Není to jednotvárné, mix všeho. Když si to sedne, a zatím to sedí, mohlo by to být dobré.“

Libuje si i pokud jde o spolupráci s obranou. „Je hlavně skvělé, že mezi námi probíhá výborná komunikace. Reagujeme na sebe, děláme, co druhý řekne, tím se hra ohromně usnadňuje. Mluvit spolu, to je základ úspěšné obrany v defenzivní zóně. A jak říkal Peter Hamerlík, mluvení je zadarmo. Jsem rád, že to zatím vycházelo. Ale už mě zajímá další zápas proti Rusku (na MS). Ten bude hodně důležitý,“ připomněl Šimon Hrubec.

Čeští hokejisté se radují z vítězství nad Ruskem 4:0
Čeští hokejisté se radují z vítězství nad Ruskem 4:0

Góly

Domácí: 10:02. Zadina, 20:38. Sekáč, 31:32. Flek, 40:54. T. Zohorna

Hosté:

Sestavy

Domácí: Hrubec (Will) – D. Musil, Hronek, Šulák, Hájek, Vitásek, Šustr, D. Sklenička – H. Zohorna, Jan Kovář (C), Blümel – Chytil, T. Zohorna (A), Zadina – Sekáč, R. Hanzl, Radil – Smejkal, A. Musil, Flek – Červený.

Hosté: Fedotov (32. Samonov) – J. Jakovlev, A. Marčenko, Dronov, Ožiganov, Pylenkov, Rafikov, Kirsanov – Ivan Morozov, P. Karnauchov, Timkin (C) – Švec-Rogovoj, Burdasov, E. Galimov – Kameněv, K. Marčenko, Podkolzin – Voronkov, Šalunov, Okulov – Slepyšev (A).

Rozhodčí

Hradil, Kika – Lhotský, Svoboda

Stadion

O2 aréna, Praha

Návštěva

1000 diváků

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play-off
Články odjinud


Články odjinud