29. května 2021 • 15:05

Nominace na MS v hokeji ONLINE: Posila pro Rusko, dorazí Bobrovskij

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovství světa v hokeji už začalo! Turnaj v lotyšské Rize odstartoval v pátek. Kvůli nejrůznějším opatřením ohledně pandemie koronaviru se nominace jednotlivých týmů nerodily lehce. Filip Pešán může počítat se šesti posilami z NHL. Jak se vyvíjí soupisky i dalších týmů? Novinky a změny v nominacích sledujte ONLINE na iSport.cz.



Nominace na MS ONLINE>>>
Program MS v hokeji 2021 >>

ONLINE PŘENOS - Nominace na MS v hokeji
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Bělorusko Bělorusko Česko Česko Finsko Finsko Kanada Kanada Kazachstán Kazachstán Lotyšsko Lotyšsko Německo Německo Norsko Norsko Rusko Rusko Slovensko Slovensko Švédsko Švédsko Švýcarsko Švýcarsko USA USA Velká Británie Velká Británie
Obnovit
Zprávy ze dne 12. 5. 2021
12:40
12. 5. 2021
Česko

Trenérům české hokejové reprezentace se hlásí první posily z NHL! Středečního tréninku v Praze před úvodním utkáním Českých her proti Finsku se již zúčastnilo duo z Detroitu - obránce Filip Hronek a útočník Filip Zadina. Opory Red Wings zatím jen trénují, není však vyloučeno, že je hlavní trenér Filip Pešán bude chtít vidět v akci v následujících zápasech generálky před mistrovstvím světa. K národnímu týmu by se měli postupně připojovat další borci ze zámoří.

 

Zprávy ze dne 12. 5. 2021
11:28
12. 5. 2021
Kanada

Kanadu podle informací New York Post odmítne jednička draftu Alexis Lafréniere. 19letý útočník se u Rangers rozjížděl pomalu, v 56 zápasech nakonec zapsal 21 bodů (12+9). Povolávací rozkaz už dříve odmítli i jeho spoluhráči Adam Fox a K'Andre Miller, které chtěli na MS využít Američané.

Zprávy ze dne 12. 5. 2021
11:13
12. 5. 2021
USA

V týmu USA se může objevit překvapivé jméno. Zkušený centr Brian Boyle podle informací novináře Franka Seravalliho má zájem reprezentovat svou zemi na MS, ačkoli v sezoně neodehrál jediný zápas. Pouze se připravoval se zhruba čtyřmi týmy, které o něj měly zájem. 36letý útočník, který v roce 2018 překonal leukémii, podle Seravalliho doufá, že účast na turnaji v mladém týmu mu pomůže nakopnout kariéru.

Dalším Američanem, který chce účastí na MS vybojovat další šanci v NHL, je 34letý Justin Abdelkader. Dlouholetý hráč Detroitu byl v závěru sezony spoluhráčem Jana Kováře v Zugu, před pár dny spolu oslavili švýcarský titul. Abdelkader ve 13 zápasech play off posbíral 9 bodů (6+3).

Zprávy ze dne 12. 5. 2021
11:09
12. 5. 2021
Švédsko

Zámořské omluvenky počítá i Johan Garpenlöv. Švédsko kromě Miky Zibanejada nemůže počítat ani s Erikem Karlssonem, Johnem Klingbergem, Oskarem Lindblomem a Mikaelem Backlundem.

Nejčerstvější odmítnutí má na svědomí zadák Buffala Rasmus Dahlin. Podle informací serveru SVT Sport se jednička draftu 2018 chtěla šampionátu v Rize zúčastnit. U Sabres ale mladému bekovi končí nováčkovská smlouva a čeká ho vyjednávání o novém, bohatším kontraktu. Vyjednávání tak nechce narušit.

Zprávy ze dne 12. 5. 2021
10:59
12. 5. 2021
Slovensko

GM reprezentace Slovenska Miroslav Šatan na Twitteru potvrdil tři omluvenky od hráčů z NHL. Tým Craiga Ramseyho na MS neposílí útočník Richard Pánik (Detroit), ani obránci Andrej Sekera (Dallas) a Christián Jaroš (San Jose). "Co jsem slyšel, tak Páník a Sekera mají těhotné partnerky. U Jaroše tipuji, že nechce riskovat, protože ještě nemá na novou sezonu smlouvu," napsal na Twitter novinář slovenského Športu Tomáš Prokop.

Ze zámoří naopak dorazí Marián Studenič. 22letý křídelník začal sezonu ve Slovanu Bratislava, pak se přesunul do organizace New Jersey. Většinu zápasů odehrál na farmě v Binghamptonu, osm zápasů zapsal i v prvním týmu s bilancí 1+1.

Z AHL dorazí kromě Studeniče i brankář Adam Húska, který chytá na farmě Rangers v Hartfordu a útočník Róbert Lantoši z farmy Bostonu Bruins v Providence. Ke slovenskému týmu by se měli připojit i čerství finští šampioni z Lukko Rauma - útočníci Pavol Skalický Kristián Pospíšil.

Zprávy ze dne 12. 5. 2021
10:07
12. 5. 2021
Kanada

Kanada bude mít v nominaci několik hráčů mimo NHL, jak informoval reportér TSN Darren Dreger. Brankářskou trojici s arizonskými Kuemperem a Hillem doplní Michael DiPietro z Utica Comets, farmy Vancouveru. V obraně se představí 19letý Braden Schneider, který patří NY Rangers. V sezoně nastoupil za Brandon Wheat Kings, kde byl kapitánem, dva zápasy si střihnul i na farmě Rangers v Hartfordu. Dalším obráncem je ještě o rok mladší Owen Power, zadák Univerzity v Michiganu, kterého draft čeká letos. V útoku se představí Cole Perfetti, kterého na draftu 2020 bral z desátého místa Winnipeg. Sezonu strávil na farmě v Manitobě, ve 32 zápasech zaznamenal 26 bodů (9+17).

Zprávy ze dne 12. 5. 2021
9:23
12. 5. 2021
Finsko

V národním týmu Finska se po složité sezoně neobjeví útočník Columbusu Patrik Laine. „Na MS mě neuvidíte. Kvůli téhle sezoně nemůžu hokejový zápas ani vidět,“ řekl pro finský deník Helsingin Sanomat. „Bylo to mizerné pro tým i pro mě osobně. Jediná dobrá věc na téhle sezoně je, že už skončila. Všechno, co se mohlo pokazit, se pokazilo.“

Laine byl během sezony vyměněn z Winnipegu do Columbusu, u Blue Jackets si ale mírně řečeno nesedl s trenérem Johnem Tortorellou. Ten se hvězdného střelce nebál několikrát vyškrtnout ze sestavy. 23letý útočník ve 45 zápasech za Columbus nasbíral 21 bodů (10+11).

Zprávy ze dne 12. 5. 2021
8:25
12. 5. 2021
Kanada

Posily pro Kanadu z Arizony prozradil po konci základní části NHL GM Coyotes Bill Armstrong. Podle něj se šampionátu zúčastní oba brankáři Darcy Kuemper a Adin Hill a útočník Michael Bunting. Za USA by měl hrát Connor Garland, jehož jméno zaznělo už dříve.

Zprávy ze dne 12. 5. 2021
7:41
12. 5. 2021
Švédsko

Švédsko na mistrovství světa neposílí hvězdný útočník New Yorku Rangers Mika Zibanejad. Pro švédský web Aftonbladet.se se vyjádřil, že je to z důvodu koronavirových omezení, která musel během sezony v zámoří dodržovat a nyní se chce více věnovat rodině.

Zprávy ze dne 11. 5. 2021
13:08
11. 5. 2021
Česko

Už ve středu čeká českou reprezentaci první zápas na Českých hrách v pražské O2 areně, od 20 hodin se tým Filipa Pešána střetně s Finskem. Po úterním tréninku je jasné, že do branky nastoupí Roman Will. Do sestavy se poprvé od 29. dubna vrátí Tomáš Zohorna, který tehdy s pochroumaným bokem odstoupil v první třetině. Hned do zápasu naskočí také po pondělním příjezdu obránce Michal Moravčík a útočník Jiří Smejkal.

Předpokládaná sestava: Will - Moravčík, Šulák, Ščotka, Vitásek, Jordán, D. Musil, Galvas - Blümel, T. Zohorna, H. Zohorna - Radil, R. Hanzl, Sekáč - M. Stránský, M. Špaček, Lenc - Smejkal, A. Musil, Tomášek - Červený.

Zprávy ze dne 10. 5. 2021
23:20
10. 5. 2021
Finsko

Finové přijedou na České hry s 32 hráči. V kádru trenéra Jukky Jalonena je hned osm mistrů světa a také čtyři nováčci. Mužstvo jako poslední doplnili obránci Oliwer Kaski s Villem Pokkou z Omsku a útočníci Anton Lundell s Jerem Sallinenem z bronzového celku finské ligy IFK Helsinky.

Nominace Finska na České hokejové hry v Praze (12.-15. května):

Brankáři: Janne Juvonen (Leksand/Švéd.), Jussi Olkinuora (Magnitogorsk/KHL), Harri Säteri (Novosibirsk/KHL),

Obránci: Kim Nousiainen, Mikael Seppälä (oba KalPa Kuopio), Niklas Friman, Tommi Kivistö (oba Jokerit Helsinky/KHL), Oliwer Kaski, Ville Pokka (oba Omsk/KHL), Elmeri Eronen (Hämeenlinna), Jarkko Parikka (Ilves Tampere), Axel Rindell (Jukurit Mikkeli), Petteri Lindbohm (Biel-Bienne/Švýc.), Atte Ohtamaa (Jaroslavl/KHL), Tony Sund (Davos/Švýc.),

Útočníci: Marko Anttila, Markus Hännikäinen, Saku Mäenalanen, Iiro Pakarinen, Veli-Matti Savinainen (všichni Jokerit Helsinky/KHL), Jere Innala, Petri Kontiola, Valtteri Puustinen (všichni Hämeenlinna), Anton Lundell, Jere Sallinen (oba IFK Helsinky), Hannes Björninen (Pelicans Lahti), Eemeli Suomi (Ilves Tampere), Peter Tiivola (Ässät Pori), Jere Karjalainen (Soči/KHL), Niko Ojamäki (Linköping/Švéd.), Mikael Ruohomaa (Novosibirsk/KHL), Teemu Turunen (Davos/Švýc.).

Zprávy ze dne 10. 5. 2021
21:27
10. 5. 2021
USA

Hokejisty Spojených států amerických povede na mistrovství světa v Rize Jack Capuano. Bývalý hlavní kouč New York Islanders je od roku 2019 asistentem v Ottawě. Čtyřiapadesátiletý Capuano bude působit u americké seniorské reprezentace potřetí a poprvé jako hlavní trenér. V roce 2017 byl asistentem na mistrovství světa a o rok dřív na Světovém poháru.

Jack Capuano (vlevo) povede reprezentaci USA z pozice hlavního trenéra
Zprávy ze dne 10. 5. 2021
19:20
10. 5. 2021
Rusko

Vedení sborné jedná o posilách pro mistrovství světa v Rize z NHL. Už v Praze, odkud Rusové do Lotyšska odletí stejně jako další účastníci po skončení turnaje, se k týmu připojí první potvrzení hráči ze zámoří - obránce Vladislav Gavrikov s útočníkem Michailem Grigorenkem z Columbusu. Oba jsou také olympijskými šampiony.

Michail Grigorenko posílí Rusko na MS v Rize, stejně tak jeho spoluhráč Vladislav Gavrikov z Columbusu
Zprávy ze dne 10. 5. 2021
18:22
10. 5. 2021
Švédsko

Sestavu pro České hry oznámili i Švédové. Trenér Johan Garpenlöv se v Praze bude moci spolehnout i na dva mistry světa – útočníka Oscara Lindberga a obránce Philipa Holma. Vedle nich ale na velké mezinárodní akci hráli už jen čtyři další členové výběru. Na světových šampionátech se představili také bek Magnus Nygren a útočníci Mario Kempe a Dennis Rasmussen. Forvard Pär Lindholm představil na olympijských hrách v Pchjongčchangu v roce 2018. Tým by měly doplnit ještě vedle finalistů švédské ligy z Växjö či Rögle také posily z NHL. Prvním dvěma jistými jsou útočníci Isac Lundeström z Anaheimu a Marcus Sörensen ze San Jose.

Nominace Švédska na České hokejové hry v Praze (12.-15. května):

Brankáři: Samuel Ersson (Brynäs), Niklas Rubin (Frölunda), Adam Reideborn (Kazaň/KHL),

Obránci: Viktor Lööv, Jonathan Pudas (oba Jokerit Helsinky/KHL), Gustav Backström (Örebro), Albert Johansson (Färjestad), Nils Lundkvist (Lulea), Jesper Sellgren (Frölunda), Klas Dahlbeck (CSKA Moskva/KHL), Philip Holm (Magnitogorsk/KHL), Magnus Nygren (Davos/Švýc.), Lawrence Pilut (Čeljabinsk/KHL),

Útočníci: Jonatan Berggren, Jesper Frödén, Pär Lindholm, Andreas Wingerli (všichni Skelleftea AIK), William Eklund (Djurgaarden), Max Friberg (Frölunda), Filip Hallander (Lulea), Emil Larsson (Örebro), Markus Ljungh (Linköping), Fredrik Olofsson (Oskarshamn), Emil Sylvegard (Malmö), Anton Wedin (HV 71), Oscar Lindberg (Dynamo Moskva/KHL), Mario Kempe (CSKA Moskva/KHL), Dennis Rasmussen (Magnitogorsk/KHL).

Švédi musí přihlížet tomu, jak se čeští hokejisté radují z gólu
Zprávy ze dne 10. 5. 2021
17:15
10. 5. 2021
Rusko

Rusové se na Českých hrách představí i se dvěma olympijskými vítězi – obránci Jegorem Jakovlevem a Alexejem Marčenkem. Zbytek kádru Valerije Bragina už nemá moc zkušeností, jen dva další hráči (obránce Dinar Chafizullin a útočník Maxim Šalunov) mají za sebou nějaký velký turnaj. V týmu jsou také dva devatenáctiletí útočníci Vasilij Podkolzin z Petrohradu a Ilja Safonov z Kazaně, kteří letos reprezentovali Rusko na mistrovství světa dvacítek z Edmontonu.

Nominace Ruska na České hokejové hry v Praze (12.-15. května):

Brankáři: Ivan Bočarov (Dynamo Moskva), Ivan Fedotov (Čeljabinsk), Alexandr Samonov (Petrohrad),

Obránci: Dinar Chafizullin, Kirill Kirsanov, Igor Ožiganov (všichni Petrohrad), Grigorij Dronov, Jegor Jakovlev (oba Magnitogorsk), Alexej Marčenko, Rušan Rafikov (oba Jaroslavl), Dmitrij Judin (Kazaň), Michail Naumenkov (Ufa), Daniil Pylenkov (Podolsk),

Útočníci: Anton Burdasov, Emil Galimov, Vladislav Kameněv, Andrej Kuzmenko, Kirill Marčenko, Ivan Morozov, Vasilij Podkolzin, Arťom Švec-Rogovoj, Jevgenij Timkin (všichni Petrohrad), Pavel Karnauchov, Konstantin Okulov, Anton Slepyšev, Maxim Šalunov (všichni CSKA Moskva), Ilja Safonov, Dmitrij Voronkov (oba Kazaň), Sergej Tolčinskij, Denis Zernov (oba Omsk), Pavel Kraskovskij (Jaroslavl).

Jen čtyři ruští hokejisté v nominaci na České hry mají zkušenosti z velkých turnajů

Užijte si MS v hokeji u vás doma! Sledujte unikátní studia iSport.cz s Ručinským, Sýkorou či Koreisem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play-off
Články odjinud


Články odjinud