29. května 2021 • 15:05

Nominace na MS v hokeji ONLINE: Posila pro Rusko, dorazí Bobrovskij

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovství světa v hokeji už začalo! Turnaj v lotyšské Rize odstartoval v pátek. Kvůli nejrůznějším opatřením ohledně pandemie koronaviru se nominace jednotlivých týmů nerodily lehce. Filip Pešán může počítat se šesti posilami z NHL. Jak se vyvíjí soupisky i dalších týmů? Novinky a změny v nominacích sledujte ONLINE na iSport.cz.



Nominace na MS ONLINE>>>
Program MS v hokeji 2021 >>

ONLINE PŘENOS - Nominace na MS v hokeji
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Bělorusko Bělorusko Česko Česko Finsko Finsko Kanada Kanada Kazachstán Kazachstán Lotyšsko Lotyšsko Německo Německo Norsko Norsko Rusko Rusko Slovensko Slovensko Švédsko Švédsko Švýcarsko Švýcarsko USA USA Velká Británie Velká Británie
Obnovit
Zprávy ze dne 5. 5. 2021
16:34
5. 5. 2021
Rusko

Šampionátu v Rize se nezúčastní útočník Vadim Šipačov. Předpokládaný kapitán ruské reprezentace utrpěl zranění v horní polovině těla a vedení sborné na Twitteru oznámilo, že se do začátku turnaje nestihne dát do pořádku. Kapitánské povinnosti za něj převezme Jegor Jakovlev z Magnitogorsku. Účastník čtyř mistrovství světa naskočil v přípravě do dvou zápasů proti Bělorusku (6:3) a ve Švýcarsku (1:3), v odvetě se Švýcary už ale chyběl a v úterý se nezapojil do pokračování přípravy mužstva v Novogorsku.

Zkušený útočník Vadim Šipačov se zranil a nezúčastní se mistrovství světa v Rize
Zprávy ze dne 4. 5. 2021
16:55
4. 5. 2021
Slovensko

Slováci se ve čtvrtek a v pátek dvakrát představí v O2 areně.. Jak vypadá jejich nominace na dvojzápas proti Česku? V kádru kanadského trenéra Craiga Ramsayho je celkem devět krajánků z české extraligy, mezi nimi i trojice z mistrovského Třince – obránce Martin Gernát a útočníci Patrik Hrehorčák a Miloš Roman.

Nominace Slovenska na duely Euro Hockey Challenge proti Česku v Praze (6. a 7. května):

Brankáři: Július Hudáček (Spartak Moskva/KHL), Matej Tomek (KalPa Kuopio/Fin.), Branislav Konrád (Olomouc/SR),
Obránci: Martin Bučko, Marek Ďaloga (oba Pardubice/ČR), Daniel Gachulinec (Detva), Šimon Nemec (Nitra), Martin Gernát (Třinec/ČR), Mário Grman (SaiPa Lappeenranta/Fin.), Adam Jánošík (Oskarshamn/Švéd.), Samuel Kňažko (TPS Turku/Fin.), Patrik Koch (Vítkovice/ČR), Mislav Rosandič (Liberec/ČR),
Útočníci: Daniil Fominych, Adrián Holešinský, Andrej Kollár (všichni Nitra), Peter Cehlárik, Marek Hrivík (oba Leksand/Švéd.), Patrik Hrehorčák, Miloš Roman (oba Třinec/ČR), Martin Faško-Rudáš (Banská Bystrica), Pavol Regenda (Michalovce), Dávid Buc (Bratislava Capitals/ICEHL), Michal Krištof (Kärpät Oulu/Fin.), Adam Liška (Čerepovec/KHL), Juraj Slafkovský (TPS Turku/Fin.), Matúš Sukeľ (Sparta Praha/ČR).

Zprávy ze dne 4. 5. 2021
11:30
4. 5. 2021
Česko

Blog redaktora deníku Sport Pavla Bárty: „Vyvolení, kteří se dostanou až na šampionát do Rigy, půjdou nejprve do izolace, pak se budou pohybovat mezi hotelem a halou. Taky proto kouč Filip Pešán nabral během přípravy velkorysý počet hráčů. Má to opodstatnění, stejně jako to, že chce do dějiště šampionátu odcestovat s pěti pětkami a trojicí brankářů.“ Celý blog čtěte ZDE>>> 

Zprávy ze dne 4. 5. 2021
11:09
4. 5. 2021
Německo

Brankář Thomas Greiss už si za německou reprezentaci nezachytá. Ve stejný den, kdy byl pětatřicetiletý gólman Detroitu vyhlášen hlavní hvězdou týdne v NHL, oznámilo vedení německého svazu, že ho kvůli kontroverzním příspěvkům na sociálních sítích už do národního týmu nepozve.

 

Naposledy Greiss kondoloval k úmrtí amerického pravicového rozhlasového komentátora Rushe Limbaugha, který proslul útoky na menšiny a byl stejně jako německý brankář příznivcem bývalého prezidenta Donalda Trumpa. Před čtyřmi lety Greiss na instagramu „lajkoval“ přirovnání tehdejší americké prezidentské kandidátky Hillary Clintonové k Adolfu Hitlerovi.

 

„Nemůžeme si být stoprocentně jistí jeho postojem k hodnotám, které zastáváme. Za současného sportovního vedení nebude Thomas Greiss povoláván do reprezentace,“ řekl sportovní ředitel německého hokejového svazu Christian Künast magazínu Eishockey News.

 

Greiss byl v reprezentaci naposledy v roce 2017 na domácím mistrovství světa. Za národní tým odchytal 30 zápasů. Účastník olympijských her v Turíně a Vancouveru žije dlouhodobě v USA a má za manželku Američanku.

Thomas Greiss si už za německou reprezentaci nezachytá
Zprávy ze dne 3. 5. 2021
18:39
3. 5. 2021
 

Čeští hokejisté se dnes sešli na startu šestého týdne přípravy na mistrovství světa v Lotyšsku. Na sraz v Praze již dorazila i sedmička finalistů extraligy. V dalších dnech se mají připojit vítězové KHL útočník Jiří Sekáč a brankář Šimon Hrubec. Do zápasů se Slovenskem, které jsou na programu ve čtvrtek a v pátek, by však měl podle záměrů kouče Filipa Pešána zasáhnout jen Sekáč.

K týmu se z finalistů extraligy připojili obránce David Musil s útočníky Michaelem Špačkem a Matějem Stránským z Třince a brankář Petr Kváča, bek Ondřej Vitásek a útočníci Radan Lenc a Adam Musil z Liberce. Scházel naopak zkušený útočník Severočechů Michal Birner, který sérii o zlato nedohrál, či oslovení Hrubec se Sekáčem.

"Michal Birner je zdravotně indisponovaný, takže ho bohužel v nominaci na další program nemáme. Šimon Hrubec by se měl k týmu přiřadit ve čtvrtek. Byli jsme domluvení, že po vyčerpávajícím play off do dvojutkání se Slovenskem nezasáhne. Jirka Sekáč má přijet do Česka během zítřka, měl by se k týmu připojit a já bych byl rád, kdyby proti Slovensku nastoupil," řekl na on-line tiskové konferenci Pešán.

Zprávy ze dne 3. 5. 2021
16:35
3. 5. 2021
Česko

Vedle útočníka Jakuba Voráčka z Philadelphie, jenž se již dříve z rodinných důvodů omluvil, mužstvo neposílí ani další forvardi Pavel Zacha z New Jersey, Tomáš Hertl ze San Jose nebo brankář Lukáš Dostál z Anaheimu. Zacha a Hertl se omluvili ze zdravotních důvodů, Dostála neuvolnil klub. „Ve hře je stále (brankář) Pepa Kořenář,“ řekl generální manažer reprezentace Petr Nedvěd.

Zprávy ze dne 3. 5. 2021
15:37
3. 5. 2021
 

Trenéři účastníků MS mohou na turnajovou soupisku zapsat 28 místo obvyklých 25 hráčů. Zastoupení jednotlivých postů je přitom čistě na nich, nemusí brát nutně tři gólmany. Dodatečně až po zahájení šampionátu se k týmu může přidat šest hráčů. Každý tým má povolených 16 členů realizačního týmu.

Zprávy ze dne 3. 5. 2021
14:54
3. 5. 2021
Česko

Start na hokejovém MS předběžně potvrdilo osm hráčů z NHL. Obránci Filip Hronek (Detroit), Libor Hájek (NY Rangers) a Radim Šimek (San Jose) a útočníci Dominik Kubalík, David Kämpf (oba Chicago), Jakub Vrána, Filip Zadina (oba Detroit) a Filip Chytil (NY Rangers).

Zprávy ze dne 3. 5. 2021
14:40
3. 5. 2021
Česko

K rerezentaci se v týdnu připojí oba šampioni KHL, brankář Šimon Hrubec a útočník Jiří Sekáč.

Zprávy ze dne 1. 5. 2021
16:34
1. 5. 2021
Česko

Z kádru hokejové reprezentace před MS vypadli po zápasech s Německem brankář Milan Klouček, obránci Radim Šalda, Daniel Gazda, David Němeček a útočníci Petr Kodýtek, Jakub Pour, Filip Suchý, Jiří Černoch a Ondřej Beránek.

Zprávy ze dne 1. 5. 2021
16:14
1. 5. 2021
Česko

Český národní tým doplní v pondělí hned sedm extraligových finalistů. Z Liberce se připojí brankář Petr Kváča, obránce Ondřej Vitásek a útočníci Radan Lenc a Adam Musil, z mistrovského Třince pak jeho bratr a obránce David Musil a forvardi Matěj Stránský a Michael Špaček. V příštím týdnu se očekává příjezd i gólmana Šimona Hrubce a útočníka Jiřího Sekáče z mistrovského Omsku.

Zprávy ze dne 29. 4. 2021
15:47
29. 4. 2021
Česko

Útočník Jakub Voráček, kapitán národního týmu, se nakonec z rodinných důvodů omluvil z nadcházejícího světového šampionátu v Lotyšsku. Informoval o tom už generálního manažera Petra Nedvěda. „Mrzí mě to, ale rodina je pro mě nejdůležitější,“ řekl krátce pro iSport.cz sám útočník Philadelphie. Nedávno se mu narodila dcera, takže důvody jsou to pochopitelné... Více čtěte ZDE>>>

 

Jakub Voráček se nakonec omluvil z účasti na mistrovství světa
Zprávy ze dne 28. 4. 2021
15:44
28. 4. 2021
Česko

K nároďáku by se mohlo připojit před MS až sedm finalistů, podle Martina Straky nikdo nevypadl, takže je otevřená i účast Michala Birnera, který sérii nedohrál... Ve čtvrtek proti Německu naskočí už i Libor Šulák, který dorazil přímo z Finska, hrát bude i další krajánek Rudolf Červený. Do branky se postaví mladoboleslavský debutant Jan Růžička, Češi vyhlíží i finalistu KHL Šimona Hrubce. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 27. 4. 2021
12:58
27. 4. 2021
Česko

Hokejovou reprezentaci doplní v přípravě na mistrovství světa útočník Rudolf Červený z finského Lahti. K týmu se připojí ve středu v Plzni a ve hře je i možnost, že by se tento týden představil v přípravných zápasech proti Německu. Obránce Libor Šulák z Oulu, který bude s mužstvem trénovat poprvé dnes, v Norimberku hrát ve čtvrtek ani v neděli ještě nebude. Vedle Červeného v Lahti po prohře ve čtvrtfinále play off skončili i brankář Patrik Bartošák a další útočník Filip Chlapík, jejich zapojení do přípravy na šampionát ale jisté není. Trenérský štáb reprezentace zvažuje i pozvánky pro zástupce finalistů extraligy, kteří dohráli v pondělí.

Zprávy ze dne 27. 4. 2021
12:54
27. 4. 2021
Česko

Kádr hokejové reprezentace opustilo po sobotním druhém utkání s Rakouskem v Jindřichově Hradci (7:2) osm hráčů, kteří tak přišli o naději zahrát si na mistrovství světa v Lotyšsku. Trenér Filip Pešán se rozloučil s brankářem Dominikem Frodlem, obránci Liborem Zábranským a Vojtěchem Budíkem a útočníky Karlem Pláškem, Lubošem Horkým, Janem Hladonikem, Janem Dufkem a Markem Zacharem.

Aktuální kádr české reprezentace

Brankáři: Milan Klouček (Pardubice; 1 zápas), Jan Růžička (Mladá Boleslav; 0), Roman Will (Čeljabinsk/KHL; 6)

Obránci: Michal Jordán (78 zápasů/5 branek), Dominik Mašín (oba Chabarovsk/KHL; 5/0), Vojtěch Mozík (46/4), Andrej Šustr (oba Kunlun/KHL; 15/2), Daniel Gazda (Zlín; 5/1), David Němeček (Sparta Praha; 9/0), Radim Šalda (Hradec Králové; 2/0), Jan Ščotka (Litvínov, 2/0), Jakub Galvas (Jukurit Mikkeli/Fin.; 13/2), David Sklenička (Jokerit Helsinky/KHL; 40/1), Libor Šulák (Kärpät Oulu/Fin.; 28/1)

Útočníci: Ondřej Beránek (13/1), Jiří Černoch (1/0), Jakub Flek (všichni Karlovy Vary; 8/3), Petr Kodýtek (8/1), Jakub Pour (2/0), Filip Suchý (všichni Plzeň; 4/2), Matěj Blümel (5/2), Tomáš Zohorna (oba Pardubice; 99/17), Pavel Kousal (0/0), Ondřej Najman (oba Mladá Boleslav; 0/0), Robin Hanzl (42/10), Lukáš Radil (oba Spartak Moskva/KHL ; 67/15), David Tomášek (Sparta Praha; 29/7), Hynek Zohorna (Chabarovsk/KHL; 38/6), Šimon Stránský (Jukurit Mikkeli/Fin.; 6/1)

 

Užijte si MS v hokeji u vás doma! Sledujte unikátní studia iSport.cz s Ručinským, Sýkorou či Koreisem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play-off
Články odjinud


Články odjinud