21. dubna 2022 • 19:40

Slovensko – Česko 3:1. Druhá prohra v řadě, řádili hráči z extraligy

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté v přípravě na mistrovství světa ve Finsku prohráli první zápas se Slovenskem 1:3 a připsali si druhou porážku v řadě. Ve slovenském dresu se gólově prosadili extraligoví obránci Peter Čerešňák a Mislav Rosandič, kteří pomohli porazit národní tým po pěti letech. Trenér Kari Jalonen během utkání ve Spišské Nové Vsi postrádal na střídačce asistenty Libora Zábranského a Martina Erata. Další zápas proti Slovákům je na programu v sobotu od 15:00.



Slováci o své první výhře nad českým výběrem od srpna 2017 rozhodli ve druhé části, v níž dvakrát překonali brankáře Petra Kváču. Svěřenci trenéra Kariho Jalonena si připsali druhý nezdar v pátém zápase před blížícím se vrcholem sezony.

"Jeden vstřelený gól ve dvou zápasech je málo, na to se musíme zaměřit. Když chcete vyhrát zápas, musíte dát více než jednu branku. K utkání se mi těžko hledají slova. Chtěli jsme vyhrát a vrátit se na vítěznou vlnu, ale Slováci byli lepší," řekl kapitán Jan Ščotka České televizi a Českému rozhlasu.

V brance českého týmu nastoupil stejně jako v předešlém duelu proti Německu v Chomutově Kváča, do sestavy se poprvé dostali obránce Jeřábek a útočník Kousal.

Češi byli v úvodu střelecky aktivnější, brankáře Tomka ale překonat nedokázali. V 8. minutě byl vyloučen Kodýtek a kapitán slovenského výběru Čerešňák přesnou střelou nad Kváčovu vyrážečku otevřel skóre.

Hosté rychle odpověděli. Holík posunul do brejku Blümela a pardubický útočník se potřetí v přípravě na MS zapsal mezi střelce. "Na podobných akcích během tréninku hodně pracujeme. Holas (Holík) mě skvěle našel a já už jsem měl za úkol jen překonat gólmana, což se mi povedlo," řekl Blümel České televizi.

Vrátit vedení na stranu Slovenska mohl Bučko, neuspěl však stejně jako na druhé straně Zdráhal.

Český tým poté přežil druhé oslabení, ale ve 22. minutě Kváča podruhé inkasoval. Tamáši přešel přes Jiříčka a při svém reprezentačním debutu si připsal první gól. Útočník Banské Bystrice mohl vzápětí svůj střelecký účet rozšířit, v přesilovce ale trefil jen tyčku.

Slováci se následně ubránili v dalším oslabení a ve 29. minutě se dočkali třetí branky, když se po akci Minárika trefil Rosandič. Zkušený liberecký bek také v národním týmu skóroval poprvé. Snížit mohl Zdráhal, ale neuspěl stejně jako ve 33. minutě Hladonik, jenž Tomka nepřekonal z trestného střílení.

Ve 42. minutě se do slibné šance dostal Faško-Rudáš, svého spoluhráče z Liberce v české brance ale nepřekonal. Při Skleničkově vyloučení zahrozil v oslabení Černoch, ale jinak Slováci měli zápas pod kontrolou. Dvoubrankový náskok ve svém prvním přípravném zápase před MS ubránili i při závěrečné power play povýšené vyloučením Kollára.

"Slováci byli lepší i produktivnější, z naší strany to nebyl povedený zápas. Když jsme ve druhé třetině začali tlačit, dostali jsme góly a pak je těžké hrát," řekl útočník Jiří Černoch Českému rozhlasu.

Odveta proti bronzovému týmu z letošních olympijských her v Pekingu čeká národní tým v sobotu v Trenčíně.

Góly

Domácí: 08:41. Čerešňák, 21:57. Tamáši, 28:54. Rosandič

Hosté: 09:52. Blümel

Sestavy

Domácí: Tomek (Riečický) – Rosandič (A), Čerešňák (C), Jánošík, Bučko, Ivan, Mudrák, Koch, Romančík – Liška, Krištof (A), Lantoši – Mucha, Sukeľ, Faško-Rudáš – Valach, Tamáši, Kollár – Honzek, Mikúš, Minárik.

Hosté: Kváča (Lukeš) – Ščotka (C), Zábranský, Krejčík, Jeřábek (A), Sklenička, Jiříček, Kaňák, Budík – Smejkal, Holík, Blümel – Zdráhal, Černoch, Cienciala – Flek (A), Kodýtek, Kousal – Fridrich, Hladonik, Beránek – Lang.

Rozhodčí

Snášel (CZE), Korba (SVK)

Stadion

Spišská Nová Ves

ONLINE PŘENOS - Nominace na MS v hokeji 2022
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Česko Česko Dánsko Dánsko Finsko Finsko Francie Francie Itálie Itálie Kanada Kanada Kazachstán Kazachstán Lotyšsko Lotyšsko Německo Německo Norsko Norsko Rakousko Rakousko Slovensko Slovensko Švédsko Švédsko Švýcarsko Švýcarsko USA USA Velká Británie Velká Británie
Obnovit

Vstoupit do diskuse
0

MS v hokeji 2024 ONLINE - Mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě

Program a skupiny MS v hokeji 2024 Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud