Zdeněk Janda
23. května 2022 • 21:15

Tome, díky! Fanynka chytila hokejku od Hertla: Jsem rád, že udělala radost

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TAMPERE | Objížděl stadion a se spoluhráči tleskal fanouškům. Pak vzal útočník Tomáš Hertl hokejku a hodil ji do hlediště. Cenný suvenýr si po výhře nad Amerikou (1:0) z dějiště šampionátu v Tampere poveze domů Mirka Ferstlová z Lanžhota. „Paráda, moc mu děkuju!“ říkala dlouholetá fanynka národního týmu, která je na čtvrtém šampionátu. Náhoda tomu chtěla, že si hokejku odveze zrovna ona… „Neviděl jsem, komu přesně jsem jí hodil, ale doufám, že někomu udělala radost,“ reagoval sám útočník pro iSport.cz.



Hokejka od hvězdy reprezentace letěla do sektoru plného českých barev. Jako první ruku po hokejce od slavného hráče s číslem 48 vymrštil zapálený hokejový příznivec Milan, ale potom ji jako pravý gentleman předal vedle sedící Mirce… I ona po ní sahala.

„Co já bych s ní dělal?“ smál se. Mirka Ferstlová byla nadšená, už plánovala, že s kamarádkou bude muset Milana pozvat na paňáka…

„Puk by byl asi skladnější, ale i tohle beru,“ žertovala dlouholetá fanynka v národním dresu i s českou vlaječkou na tvářích. Je na svém čtvrtém mistrovství, tentokrát zájezd vyhrála od svazu, protože před dvěma lety se během covidu zúčastnila virtuálního souboje mezi českými a slovenskými fandy.

Dva roky si musela počkat, než se na šampionát dostane. O to větší radost teď šťastná výherkyně má.

„Jsem rád, že je hokejka v dobrých rukách, shodou okolnost ji získala Mirka, která si to opravdu zaslouží. Vyčekala si to… Protože jeden šampionát se zrušil, na další nemohli fanoušci, takže se konečně dočkala. A hned k tomu má i hokejku,“ reagoval Petr Nitsche z BPA, hlavního marketingového partnera svazu.

Mirka Ferstlová dostala od Tomáše Hertla hokejku
Mirka Ferstlová dostala od Tomáše Hertla hokejku

„Je to super…. Sice do letadla to není moc skladný, ale nějak to vyřeším,“ popisovala Mirka Ferstlová z Lanžhota, která věří, že to český tým dotáhne v Tampere co nejdál. Nejlíp ke zlatu.

„Vždycky je skvělý, když můžeme někomu udělat radost. Od toho ten sport je! Je super, když puk nebo hokejka někoho potěší. Dneska tam bylo v hledišti hrozně moc Čechů a chtěl jsem se jim odvděčit, tak jsem tam tu hokejku poslal,“ popisoval Hertl, který si svým hokejovým srdcem získal fanoušky i v San Jose.

Tentokrát baví ty české. „Neviděl jsem, komu přesně ta hokejka letěla, ale doufám, že udělala radost,“ pousmál se.

Udělala!

Z kotle příznivců v národních barvách se už po závěrečné siréně neslo: Finále, finále! Jako jasné přání, kam to má mužstvo kolem Davida Pastrňáka a spol. dotáhnout.

Hodí Hertl hokejku do hlediště i po dalším zápase? Fanoušci pochopitelně touží, aby to bylo i po vítězném finále…

Skupina B

Z V VP PP P Skóre B
1. Finsko 7 6 0 1 0 25:5 19
2. Švédsko 7 5 1 1 0 27:10 18
3. Česko 7 4 0 1 2 19:13 13
4. USA 7 3 2 0 2 18:12 13
5. Lotyšsko 7 2 1 0 4 14:20 8
6. Rakousko 7 1 1 2 3 16:22 7
7. Norsko 7 1 1 0 5 15:29 5
8. Velká Británie 7 0 0 1 6 10:33 1

Vstoupit do diskuse
0

MS v hokeji ONLINE - Mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě

Program a skupiny MS v hokeji 2024 Nominace Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud