26. května 2022 • 21:39

SESTŘIH: Švýcarsko - USA 0:3. První prohra až ve čtvrtfinále, zářil Meyers

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté USA zdolali ve čtvrtfinále mistrovství světa v Helsinkách dosud neporažené Švýcarsko 3:0 a stejně jako před rokem postoupili do semifinále. Dvěma góly se na vítězství podílel útočník Ben Meyers, čisté konto udržel Jeremy Swayman. Američané se v sobotním semifinále utkají s domácím Finskem, s nímž v základní skupině prohráli 1:4.



Švýcaři na turnaji vyhráli všech předešlých sedm zápasů, proti USA ale nezačali dobře. Američané byli střelecky aktivnější a ve 12. minutě se v přesilové hře dostali se štěstím do vedení. Přihrávku Meyerse si do vlastní branky srazil bruslí Thürkauf.

Ke druhému gólu Američanům pomohl svým zaváháním brankář Genoni, jenž při vyjetí špatně zahrál hokejkou puk a Gaudette toho využil.

Ve druhé třetině se obraz hry změnil, Švýcaři se více tlačili do útoku a výrazně více práce než Genoni měl jeho protějšek Swayman. Po pár sekundách hry trefil Meier tyčku, následně měl jeho tým výhodu přesilové hry, kterou ale nevyužil. Jen opět nastřelil brankovou konstrukci. Hned po návratu z trestné lavice zahrozil z brejku Boldy.

Ve 33. minutě předvedl svou rychlost Malgin, jehož nestihla americká obrana zastavit, nejproduktivnější švýcarský hráč ale Swaymana nepřekonal.

Na začátku třetí části mohl hned dvakrát přiblížit USA k postupu Boldy, Genoniho ale nepřekonal ani v souboji jeden na jednoho. Američané se nakonec třetí branky dočkali, když se po přečíslení dva na jednoho podruhé v utkání trefil Meyers. Švýcaři zkoušeli již od 55. minuty zápas zdramatizovat při hře bez brankáře, skórovat se jim ale nepodařilo. Naopak několikrát byli blízko dalšímu gólu hráči USA. Megna však trefil jen tyč.

Góly

Domácí:

Hosté: 11:59. Meyers, 16:42. Gaudette, 54:06. Meyers

Sestavy

Domácí: Genoni (Berra) – Siegenthaler, Kukan, Fora (A), Moser, Geisser, Glauser, Egli – Riat, Hischier (C), Meier – Simion, Suter, Malgin – Ambühl (A), Corvi, Herzog – Thürkauf, Kurashev, Bertschy – Miranda.

Hosté: Swayman (Mann) – Se. Jones (C), Megna, Peeke, Schmidt (A), Hughes – Lettieri, Bordeleau, Galchenyuk – Hartman, Boldy, Bellows – Tynan, Gaudette, Kuhlman – Meyers, Farrell, Barber – Hayden, Lafferty, Watson (A).

Rozhodčí

Ansons (LAT), Öhlund (SWE) – Kroyer (DEN), van Oosten (CAN)

Stadion

Helsinki Ice Hall, Helsinky

Návštěva

3727 diváků

Vstoupit do diskuse
0

MS v hokeji 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji v Praze a Ostravě

Program a skupiny MS v hokeji 2024 Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud