26. května 2022 • 21:39

Češi jdou v semifinále MS na Kanadu! O jistou medaili v sobotu v podvečer

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté už znají soupeře pro semifinále MS ve Finsku. V bitvě o postup do finále se Davidu Pastrňákovi a spol. postaví Kanada. Obhájci zlata z loňského šampionátu v Rize ve čtvrtek zvládli úžasný obrat proti Švédsku z 0:3 na 4:3 v prodloužení. O soupeři ale rozhodly až večerní zápasy, ve kterých slavili postup domácí Finové, kteří porazili Slováky 4:2, a Američané, kteří zdolali dosud neporažené Švýcary 3:0. Češi budou hrát semifinále v sobotu od 17:20, druhou dvojici tvoří Finsko a USA.



Češi postoupili do semifinále po výhře 4:1 nad Německem, mezi nejlepší čtveřicí jsou po třech letech. V Bratislavě tehdy skončili čtvrtí a na cenný kov čekají již deset let od bronzu z roku 2012.

Na Slovensku se oba týmy potkaly naposledy, Kanada v semifinále vyhrála 5:1. Finové se s USA utkali na letošním šampionátu a domácí reprezentace vyhrála 4:1.

Semifinálové dvojice

13:20 Finsko - USA
17:20 Kanada - ČESKO

Do roku 2018 fungoval na šampionátu předem známý pavouk turnaje, kdy na vítěze zápasu A1-B4 čekal v semifinále vítěz ze zápasu A3-B2. Vítěz zápasu A4-B1 se pak střetl s vítězem A2-B3.

Podle současného systému se před semifinále MS v hokeji udělá minitabulka postupujících týmů, do které se nasazuje podle následujících kritériích:

  • umístění v základní skupině
  • získané body v základní skupině
  • brankový rozdíl v základní skupině
  • počet vstřelených gólů v základní skupině
  • pořadí v žebříčku IIHF

V semifinále pak hraje první se čtvrtým a druhý se třetím z nově sestavené minitabulky. Všechny semifinálové zápasy hostí Nokia Arena v Tampere.

Tabulka pro nasazení do semifinále MS

1. Švýcarsko

2. Finsko

3. Švédsko

4. Německo

5. Kanada

6. ČESKO

7. USA

8. Slovensko

Tři využité přesilovky, jak si vynutit další? S tím poradí Jiří Hudler
Video se připravuje ...

Němci byli nepříjemní, viděl Hudler. Chválil Vejmelku i klíčové přesilovky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
3

MS v hokeji ONLINE - Mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě

Program a skupiny MS v hokeji 2024 Nominace Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud