Jan Denemark
1. června 2022 • 10:53

Černoch a Flek: od startu přípravy až k bronzu, skvělý tah Jalonena

Autor: Jan Denemark, inf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šestigólová jízda v poslední třetině boje o bronz to mohla zastínit, proto je dobré si to připomenout. USA vedly o dvě branky, když špatně hrající Čechy nakopla chuť a rvavost dvojice mužů, kteří se z dvanáctého celku extraligy dostali až na mistrovství. Jakub Flek nahrával a Jiří Černoch zakončoval. Jejich příběh ukazuje, že sny se plnit mohou. Stačí vytrvat. „To, co teď prožívám, je něco nepopsatelného,“ hlásil plný dojetí Černoch po příletu do Prahy.



Byla středa 27. dubna. Jiří Černoch s úsměvem odpovídal na dotazy po tréninku českého týmu před zahájením Českých her v Ostravě. Popravdě, už tam jeho přítomnost mohla zvnějšku budit dotazy. Co tam dělá? Vždyť v Karlových Varech, které vypadly v předkole, hraje mnohdy až třetí útok?

„Nekoukám dál než do dalšího týdne. Chci přežít v týmu tenhle turnaj a podívat se do Švédska,“ říkal tehdy. Cítili jste z něj pokoru a radost, že může být u toho. A zároveň touhu se o šanci poprat.

Popral se dokonale. „Nikdy jsem si nemyslel, že se dostanu na mistrovství světa a že uděláme medaili. Pořád to vstřebávám, je toho teď hodně. Je to krásný pocit. Slavit s klukama a užívat si takový úspěch. Je to paráda,“ sypal ze sebe po příletu z Tampere o více jak měsíc později, nyní už s bronzovou plackou na krku. „Víte, já byl rád za jakoukoliv roli.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

MS v hokeji 2024 ONLINE - Mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě

Program a skupiny MS v hokeji 2024 Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud