Pavel Bárta
14. dubna 2023 • 11:15

Flek na koloběžce se sparťany. Horák a spol. pálili. Kouč: Vypadali dobře, ale...

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z NĚMECKA | Kouč Kari Jalonen vsadil na spolupráci klubových dvojic. Do druhé lajny vedle sparťanů Romana Horáka a Davida Tomáška postavil Jakuba Fleka. Tohle trojspřeží potom v prvním přípravném utkání české reprezentace nasypalo Němcům v Kasselu první čtyři góly. „Hrálo se mi s nimi skvěle,“ liboval si po vítězství 6:2 dvoubrankový Flek. „Oba jsou výborní hráči, kteří prošli nejlepšími ligami světa. Zápas s nimi jsem si ohromně užil a jsem rád, že jsme byli prospěšní týmu,“ dodal bronzový medailista z loňského šampionátu v Tampere.



Český celek nevyužil dvě přesilovky, ale gól dal těsně po vypršení jedné z nich a dvakrát skóroval v oslabení. „I v početní nevýhodě se snažíme být aktivní. Jakmile získáme puk, nechceme ho jen hodit šedesát metrů od sebe. Ale pokud je možnost, tak jít do protiútoku. Tentokrát jich bylo víc, i v první třetině Hrába (Kryštof Hrabík) jel sám na bránu. Docela se nám v tomhle směru dařilo, a že nám napadaly góly v oslabení, bylo jenom plus. Důležité je v nich hlavně neinkasovat a vyvarovat se faulů,“ pokračoval Flek.

Ústřední postavou obou úspěšných výpadů v době, kdy se tým bránil ve čtyřech, byl Roman Horák . Dvakrát připravil Němce na modré čáře o puk a vyrazil dopředu. Poprvé suše zasunul sám. Podruhé šel dopředu s Flekem, který se rozjel rychlostí koloběžky na elektrický pohon a dostal kotouč jak na talíři. „Vyhověli jsme si výborně. On je vždycky na správném místě, má neuvěřitelný pohyb. To usnadňuje hru ostatním. Měl jsem šanci s ním nastoupit už dřív, trošku ho znám a zatím to klape. Snad to vydrží,“ řekl Horák.

Dva góly v oslabení, to se hned tak nevidí. Zápas s Německem v podstatě rozhodly. „Podařilo se mi dvakrát ujet, ale musím pochválit jak Flíčka, tak Tomase ( Tomášek ). Hráli výborně. Oba jsou silní na puku a víme, jak rychlý je Flíček. Klobouk dolů, vstřelil dva parádní góly, Tomas jeden taky. Dobrý zápas,“ hodnotil sparťanský centr.

„Vypadali dobře,“ poznamenal o druhém útoku trenér Jalonen. „Ale víte, někteří kluci nehráli téměř měsíc a půl. Potřebujeme tyhle zápasy, jako každý. Jak reagovat, bruslit a tyhle věci. Sobotní zápas s Německem pro nás bude taky velmi důležitý. V přesilovkách by rád viděl víc akce. Bylo tam příliš mnoho přihrávek. Ale na tom zapracujeme. Celkově nic negativního nemůžu říct. Zlepšovali jsme se každou třetinou, v pěti proti pěti hráli dobře do obrany i do útoku,“ uvedl.

Zprvu to tak nevypadalo, Němci svoji první přesilovku využili a šli do vedení. Ale výsledek dopadl skvěle. I díky produktivitě Horákova útoku. „Měli jsme jako lajna celkem dobrý nástup, nějaké šance si vytvořili. Každopádně to byl první zápas, spousta kluků dlouho nehrála, což ovšem může být pravda i o německém týmu. Když to trošku srovnám se čtvrtfinále proti Třinci, tohle byl otevřenější hokej. Týmy se dávají dohromady, byl to první zápas, který zatím o ničem nevypovídá,“ pravil navrátilec, který nastoupil za český tým poprvé od Švédských her 2020.

„Určitě bylo poznat, že jsme dlouho nehráli,“ přidal se Flek. „S klukama jsme se o tom bavili. Člověk vypadne ze zápasového tempa. Zvlášť po play off, kdy je zvyklý na vytížení každý den nebo obden. Byť jsme byli v tréninku, zápas je vždycky něco jiného. Věřím, že to do sebe dostaneme a bude to lepší. I v přesilovkách. Máme skvělé hráče, kteří je umějí. Jsou to velcí hráči,“ dodal.

Reprezentační útočník Roman Horák v zápase proti Německu
Reprezentační útočník Roman Horák v zápase proti Německu

Góly

Domácí: 08:11. Eder, 51:48. Müller

Hosté: 27:30. Flek, 34:05. Tomášek, 40:43. Horák, 49:32. Flek, 57:21. Beránek, 58:59. Chlapík

Sestavy

Domácí: Franzreb (Bugl) – Müller, Nowak (A) – Weber, Karrer – Mebus, Zimmermann – Mik, Fohrler – Noebels (C), Wiederer, Bokk – Karachun, Kammer (A), Fischbuch – Tuomie, Leonhardt, Fleischer – Soramies, Eder, Ehl – Samanski.

Hosté: Pavlát (Lukeš) – Jordán (C), Zámorský – Moravčík, Mozík – Kučeřík, Pýcha – Němeček, Jandus – Smejkal (A), Špaček, Chlapík – Flek (A), Horák, Tomášek – Hrabík, Kovařčík M., Stránský Š. – Lenc, Černoch, Beránek – Najman A..

Rozhodčí

Hunnius, Polaczek – Jürgens, Cepik

Stadion

Eissporthalle Kassel

Návštěva

3800 diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud