Zdeněk Janda
3. května 2023 • 14:20

Startuje boj o MS! O NHL jasno až zítra. Červenka tuší, ale řeší to vedení

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V boji o hokejový šampionát přituhuje. Nominaci zveřejní trenér Kari Jalonen v neděli po třetím zápase v rámci Českých her. Ve čtvrtek od 18.20 je na programu ten první proti Finsku. Hráči mají před sebou veledůležitý trojboj, v němž se musí ukázat. „Možná to hráče bude trošku stresovat, ale zvládnou to,“ hlásí kouč. Situaci ohledně posil z NHL nechtěl komentovat, oficiálně to řekne až ve čtvrtek GM Martin Havlát. Ale platí, co už avizoval deník Sport a web iSport.cz. Nedorazí David Pastrňák, David Krejčí ani Pavel Zacha. Naopak na dobré cestě je příjezd útočníka Filipa Chytila.



Tři obránci a čtyři útočníci. Takový je aktuálně převis v rámci národního týmu. Hokejisté mají tři pokusy k tomu, aby přesvědčili, že zrovna oni by měli patřit k těm vyvoleným pro šampionát.

„Bude to pro nás dobrý test. Každý dostane minimálně jednu šanci se ukázat,“ hlásí trenér Jalonen s tím, že ještě má pár otazníků v sestavě. Právě nadcházející zápasy mu ukážou víc. „Chceme někoho vyzkoušet a uvidíme. Budeme jim hledat i spoluhráče. Také Martin ( Erat ) bude chtít vidět jiné varianty přesilových her,“ tvrdí finský kouč.

Ten se postaví proti svým. Tedy Suomi. Při rozhovoru se ale pousmál při téhle zmínce. „To nejsou mí. Já mám nás,“ ukázal směrem k české kabině.

Pokud jde o sestavu pro šampionát, ta vykrystalizuje právě až po Českých hrách. „Trošku nervozita tam je,“ připouští obránce Jan Ščotka. Hráč, který je na hraně, takže se musí ukázat.

„Je to klasický proces. Je tady zdravá rivalita, ale to hlavní je týmový výkon. Nepřijde mi, že by byl někdo extrémně nervózní. Z kabiny to není cítit,“ řekl kapitán Roman Červenka , hlavní lídr mužstva, jenž loni velel bronzové partě v Tampere. Tentokrát Češi budou základní skupinu hrát v Rize.

Červenka se na ledě opět proháněl v plexiskle. I když tentokrát zkouší trochu jiný typ, s mřížkou dole. Hledá to, co mu bude nejvíc sedět v utkání.

„Doufám, že už to budu mít jenom tenhle týden,“ věří Červenka, jenž plexi odloží na šampionát. Protože v něm má mnohem menší přehled, puk nevidí tak čistě.

O tom, jak se vyvine situace ohledně hráčů z NHL, bude až ve čtvrtek informovat generální manažer Martin Havlát. Ten už se připojil k týmu, ale oficiálně ještě nic neprozradil.

Platí informace deníku Sport a webu iSport.cz, že je téměř nulová šance, aby reprezentovali jak David Pastrňák , tak David Krejčí. Parta kamarádů z Bostonu. Okolnosti tomu, bohužel, nenahrávají. NE vzkázal i útočník Pavel Zacha .

Velmi slibný je naopak příjezd Filipa Chytila, útočníka Rangers. Ten čeká, jak dopadne výstupní prohlídka. Pokud dobře, je připravený posílit reprezentaci. Zájem má velký.

„Uvidíme, jak to dopadne. Ale je připravený reprezentovat,“ potvrdil jeho agent Aleš Volek.

Kapitán Červenka nechce situaci kolem Pastrňáka s Krejčím příliš komentovat. „Není moc co říkat. To je na vedení reprezentace,“ hlásí klíčový útočník.

Podle informací iSport.cz je ovšem šance minimální. „Není to o tom, jestli se jim chce, nebo ne. Jsou okolnosti, které tomu nenahrávají. A je potřeba to respektovat. Ale víc nechávám na vedení reprezentace a trenérech. Já to nechci víc komentovat,“ řekl Červenka po tréninku.

Také on se ale pomalu smiřuje s tím, že hvězdné bostonské duo nedorazí. „Uvidíme. Každého dobrého hráče, kterého máme, bychom rádi viděli v týmu,“ dodává český kapitán, který si v posledních dnech psal s Davidem Krejčím.

„Nevypadá to, ale nevím přesně, v jaké je to fázi,“ tvrdí.

Jasno bude během čtvrtka. Od 18.20 se hraje s Finy.

ONLINE PŘENOS - Nominace na MS v hokeji 2023
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Česko Česko Dánsko Dánsko Finsko Finsko Francie Francie Kanada Kanada Kazachstán Kazachstán Lotyšsko Lotyšsko Maďarsko Maďarsko Německo Německo Norsko Norsko Rakousko Rakousko Slovensko Slovensko Slovinsko Slovinsko Švédsko Švédsko Švýcarsko Švýcarsko USA USA
Obnovit
Zprávy ze dne 19. 5. 2023
9:41
19. 5. 2023
Německo

Němečtí hokejisté se budou muset na MS v Tampere obejít bez pomoci brankáře Philippa Grubauera. Vedení německého svazu podle agentury DPA ve čtvrtek večer potvrdilo, že jednička Seattlu v NHL se k reprezentaci po vyřazení ve druhém kole Stanleyova poháru nepřipojí. Stejně jako v případě hvězdného útočníka Leona Draisaitla z Edmontonu, jehož možný start na šampionátu padl ve středu, rozhodl „časový faktor“. Jedenatřicetiletý gólman aktuálně nemůže opustit Seattle.

Zprávy ze dne 17. 5. 2023
10:00
17. 5. 2023
Německo

Hvězdný útočník Leon Draisaitl německou hokejovou reprezentaci na mistrovství světa v Tampere a Rize neposílí. Vedení národního svazu se snažilo zařídit start sedmadvacetiletého hráče poté, co Edmonton vypadl z bojů o Stanleyův pohár. Dnes ráno ale Němci oznámili, že druhý nejproduktivnější hráč základní části NHL na šampionát nepřiletí. „Jeho účast na mistrovství světa není v nejbližší době možná,“ řekl sportovní ředitel německého svazu Christian Künast agentuře SID. „Po 92 zápasech NHL, včetně dvou náročných sérií v play off, teď prostě potřebuje čas na odpočinek,“ uvedl Künast, který s Draisaitlem jednal.

Zprávy ze dne 17. 5. 2023
8:05
17. 5. 2023
Švédsko

Na mistrovství světa ještě nenašli přemožitele, přesto hokejisté Švédska ještě zesílí! Po vyřazení Toronta v play off NHL může tým ze Skandinávie počítat ještě se dvěma posilami ze zámoří. Seveřany na šampionátu doplní obránce Timothy Liljegren a útočník William Nylander, tedy autor 44 gólů v základní části nablýskané zámořské soutěže. Oba by se mohli k mužstvu připojit již před čtvrtečním zápasem s Maďarskem. Švédská reprezentace domů posílá Joela Perssona a Christiana Folina, aby měla poslední dvě místa pro hráče ze zámoří. Švédové tak mají nyní kádr uzavřený.

 

Útočník Toronta William Nylander posílí Švédsko na mistrovství světa v Tampere a Rize Obránce Maple Leafs Timothy Liljergen doplní švédskou reprezentaci na mistrovství světa
Zprávy ze dne 15. 5. 2023
13:14
15. 5. 2023
 

Švýcarsko posílí na MS v Rize a Tampere útočník Nico Hischier s obráncem Jonasem Siegenthalerem z New Jersey. Oba jsou podle webu Švýcarské hokejové asociace na cestě do lotyšské metropole a do sestavy týmu kouče Patricka Fischera by se měli zařadit ve čtvrtečním utkání proti Slovensku. Naopak obejít se musejí Švýcaři ve zbytku turnaje bez útočníka Calvina Thürkaufa, který si hned v úvodu nedělního zápasu s Norskem poranil rameno. Švýcaři budou v základní skupině B soupeřem i české reprezentace.

Zprávy ze dne 13. 5. 2023
20:23
13. 5. 2023
Česko

Češi už uzavřeli soupisku, z NHL žádná další posila nedorazí, ani oslovený David Kämpf. Dočkali se tak poslední dva čekající útočníci Voženílek a Kaut. Více čtěte zde >>>

Martin Kaut po jednom z tréninku v Rize
Zprávy ze dne 12. 5. 2023
10:30
12. 5. 2023
Švýcarsko

Švýcaři po vyřazení New Jersey Devils počítají s jejich kapitánem Nicem Hischierem, obráncem Jonasem Siegenthalerem, připojí se i gólman Akira Schmid. Naopak Timo Meier se nezúčastní, končí mu smlouva a čeká ho jednání o novém kontraktu.

 

Švýcarsko počítá s útočníkem Nico Hischierem pro mistrovství světa. Kapitánovi New Jersey skončila klubová sezona
Zprávy ze dne 12. 5. 2023
9:41
12. 5. 2023
Slovensko

Slovensko se dočká posily ze zámoří! Obránce Šimon Nemec z New Jersey posílí Slováky. Už má vyřízené letenky, v pondělí by měl být na místě. Útočník Tomáš Tatar nemá smlouvu, ale asistent trenéra Petr Frühauf jeho účast nevyloučil.

 

Obránce New Jersey Šimon Nemec posílí Slovensko na mistrovství světa 2023

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud