Zdeněk Janda
4. května 2023 • 09:30

MS bez Pastrňáka, Krejčího, Noska, omluvil se i Zacha. Z NHL dvě posily

Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zázrak se nekoná. Potvrdily se informace deníku Sport a webu iSport.cz, že na hokejový šampionát z NHL nedorazí hvězdné duo z Bostonu – David Pastrňák a David Krejčí (zdravotní důvody). NE řekl směrem k vedení národního týmu i další útočník Pavel Zacha (osobní důvody). Ze zdravotních důvodů nemůže reprezentovat ani další útočník Tomáš Nosek. Naopak dorazí Filip Chytil a Jakub Zbořil. Informace oficiálně potvrdil Martin Havlát, generální manažer národního týmu.



Bylo to jenom zbožné přání fanoušků. Aby Pastrňák Krejčím stejně jako v minulé sezoně pomohli reprezentaci k úspěchu.

Ovšem zdravotní komplikace byly proti. Oba dohrávali sezonu se zraněním. Pokud jde o Pavla Zachu , oficiálně se omluvil z osobních důvodů. Není to poprvé, co se Zacha účasti na MS předem vzdal.

Dobrou zprávou naopak je, že dorazí útočník Filip Chytil , opora New York Rangers. Ten prošel zdravotní prohlídkou a je natěšený, že národnímu týmu pomůže. „Filip projevil velký zájem připojit se k národnímu týmu, museli jsme ale počkat na výsledky zdravotní prohlídky a jednání s generálním manažerem Rangers. Vše naštěstí dopadlo dobře a Filip se k reprezentaci připojí ještě před odletem do Rigy,“ řekl Martin Havlát.

„Měl výbornou sezonu a věřím, že to přenese i do reprezentace,“ tvrdí i jeho agent Aleš Volek.

Už na dnešním rozbruslení před utkáním s Finy se objeví na ledě obránce Jakub Zbořil, jenž se v posledních letech pokouší nastálo usadit v sestavě Bruins. Ten ale místo v reprezentačním týmu nemá jisté, bude muset o něj ještě zabojovat. Po jeho zapojení nicméně tým opustil Radek Kučeřík z Komety.

Chytil by se naopak měl zařadit hned k velkým oporám. Zažil životní sezonu. Je pravděpodobné, že bude mít pozici v elitním útoku. „Těším se na něj! Věřím, že dostane pořádný prostor. Na rozdíl od Rangers,“ přeje si Radek Duda, někdejší útočník, který pracuje jako jeho skills kouč.

Reprezentaci dneska od 18.20 hodin čeká zápas s Finy v rámci Českých hokejových her. Je to jeden ze tří posledních testů před šampionátem, který startuje příští pátek.

Češi obhajují bronz. I když tentokrát se budou muset obejít bez dvou největších hvězd. Pastrňáka s Krejčím. „Musíme to respektovat. Určitě to nebylo o tom, jestli se jim chce, nebo ne. Ale okolnosti byly proti,“ reagoval kapitán Roman Červenka .

Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud