Miroslav Horák
9. května 2023 • 17:45

O tyhle medaile se Češi porvou v Rize: optický klam jako pocta, kolik váží?

Autor: Miroslav Horák, inf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Každá vybojovaná medaile v sobě odráží směs velkých zážitků. Takže kolikrát neřešíte, jak vypadá, protože hlavou se vám honí hlavně penzum úsilí, které kvůli jejímu zisku vydáte. Ta cesta k ní. Loni ve Finsku se čeští hokejisté radovali z bronzu, urvou cenný kus i letos? A jak celá kolekce vypadá?



Pořadatelé tvrdí, že zajistili unikátní medaile, neboť jsou svým způsobem pohyblivé. Při troše představivosti mají imitovat bouřící tribuny kolem ledové plochy.

Má jít o nápadný doplněk a zároveň připomínku faktu, že se po době covidové vrátil svět blíž normálu a sportovní či jiné akce jsou plné lidí.

Takhle vypadá zlatá medaile na MS v ledním hokeji 2023
Takhle vypadá zlatá medaile na MS v ledním hokeji 2023

„Publikum je nedílnou součástí hokejového mistrovství světa, medaile má ocenit obecenstvo a jeho roli v něm,“ píše se na oficiálních stránkách turnaje.

Medaile má průměr 10 centimetrů, tloušťku 1,5 centimetru a váží 350 gramů. Jejím autorem je známý finský designér Marko Salonen ze společnosti BOND, s třicetiletou zkušeností v oboru a držitel řady mezinárodních ocenění.

Stejná firma stojí za vizualizací loňského šampionátu, odkud si čeští hokejisté odvezli do svých vitrín památku na uškrcení desetiletého čekání na medaili.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud