20. května 2023 • 15:06

Rulík: Zranění tým stmelí, přesilovky musíme zlepšit. Kdo bude chytat dál?

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Povinné vítězství českých hokejistů 2:0 v pátém zápase mistrovství světa v Rize a Tampere proti Norsku hodnotil ve studiu iSport.cz zkušený trenér Radim Rulík. S druhým hostem redaktorem Pavlem Ryšavým se shodli, že výkon nebyl moc dobrý, ale nejdůležitější je vítězství a předčasný postup do čtvrtfinále. „To, že nás přestříleli, není ideální, ale počítají se góly. Uvidíme, jak to bude vypadat s těžšími soupeři, kteří nás teď čekají. Až tyhle zápasy (se Švýcarskem a Kanadou) ukážou, jak na tom jsme,“ dodal Rulík. 



„Výkon moc dobrý nebyl. Nejpodstatnější jsou dva momenty. A to nula Karla Vejmelky. Chytal velmi dobře, vykrýval správně prostory. A pak postup do čtvrtfinále s předstihem. Ten výkon mohl být lepší, ale nejdůležitější je postup,“ měl v úvodní řeči po utkání jasno trenér Radim Rulík.

Brát tři body a postup do čtvrtfinále, nebo se zabývat tím, v čem výkon nebyl ideální? „Určitě je třeba čerpat i z tohohle zápasu. Je potřeba zapracovat na přesilovce. Prosadili jsme se jen v pěti proti třem. Ale 5 na 4 jsme nevyužili. Trefil se jen jeden hráč (opět nejlepší střelec MS Kubalík), je třeba pracovat, aby byli nebezpeční i další hráči,“ myslí si Rulík.

„Důležitý je, že góly padly brzo. Odfajfkováno, splněná povinnost,“ dodal redaktor deníku Sport a iSport.cz Pavel Ryšavý, který především vyhlíží nedělní duel se zatím neporaženými Švýcary. „Líbí se mi, jaký hokej hrají, jsou skvělí na puku a výborně bruslí a napadají. Věřím, že ten zápas bude skvělým zážitkem,“ přidal pohled na nedělního soupeře Rulík.

Druhým důležitým momentem kromě postupu je podle Rulíka i nula Karla Vejmelky, která může pomoci nejen jemu, ale i celému týmu. „Nejsem specialista na hodnocení brankářů. Ale přišlo mi, že měl dobrý pohyb v brankovišti, kde měl být, byl.“ 

SESTŘIH: Česko - Norsko 2:0. Vejmelka s nulou, Voženílek po faulu nedohrál
Video se připravuje ...

Oba hosté studia se shodli v odhadu, kdo nastoupí v brance v následujících zápasech. V neděli bude podle nich chytat Langhamer a proti Kanadě se vrátí Vejmelka. „Protože znám trenéra brankářů,“ zdůvodnil Rulík. „Na Kanadu pak půjde brankář, kterému trenéři budou věřit na čtvrtfinále,“ myslí si.

Více zaznělo i ke zraněným Filipu Chytilovi a Lukáši Sedlákovi, jejichž absence po zbytek turnaje bude citelná. Náhradníci Radan Lenc a Radim Zohorna a další hráči mají možnost se ukázat. „To, co tým potkalo, ho může neskutečně stmelit. A myslím, že vždy, když jsme nebyli v pozici favorita, tak jsme dokázali překvapit. Nevím proč, ale cítím, že tenhle tým může udělat dobrý výsledek. Věřím, že by mohli překvapit ti, kterým se tolik nevěřilo,“ naznačil, že v podobné situaci (byť tenkrát kvůli omluvenkám hráčů z NHL) byl tým na MS 2010, které nakonec ovládl.

Co řekl o Sedlákovi kouč, jenž ho v uplynulé sezoně vedl v Pardubicích? Koho oba hosté favorizují v duelu Česko -  Švýcarsko? Řeč přisla na skvělá oslabení, náhradníky Zohornu s Lencem i na konec Radima Rulíka v Pardubicích. Oslovila ho Sparta a bude pokračovat u české „dvacítky“?

Podívejte se na záznam celého pozápasového studia, které moderoval Tomáš Zetek.

Góly

Domácí:

Hosté: 12:33. Kubalík, 18:43. Flek

Sestavy

Domácí: Haukeland (Arntzen) – Nörstebö, Lilleberg, Johannesen (A), Engeland Andersen, Krogdahl, Kasastul, Hansen – Valkvae Olsen, Berg-Paulsen, Vikingstad – Trettenes (A), Martinsen, Olimb (C) – Olden, E. Salsten, Haga – Steen, H. Salsten, Hoff – Vesterheim.

Hosté: Vejmelka (Langhamer) – Kempný, Kundrátek, Dvořák, Košťálek, Jordán (A), Zbořil, Němeček – Červenka (C), Sobotka (A), Kubalík – Beránek, Flek, Černoch – Smejkal, Špaček, Tomášek – Chlapík, Lenc, Kaut – Voženílek.

Rozhodčí

Schrader, Stolc – Cattaneo, Kroyer

Stadion

Arena Riga, Lotyšsko

Návštěva

5348 diváků

Skupina B

Z V VP PP P Skóre B
1. Švýcarsko 7 6 0 1 0 29:10 19
2. Kanada 7 4 1 1 1 25:11 15
3. Lotyšsko 7 3 2 0 2 21:17 13
4. Česko 7 4 0 1 2 22:16 13
5. Slovensko 7 3 0 2 2 15:15 11
6. Kazachstán 7 1 2 0 4 14:31 7
7. Norsko 7 1 1 1 4 9:17 6
8. Slovinsko 7 0 0 0 7 9:27 0

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud