25. května 2023 • 12:50

Na Čechy vyrukuje i Erika a Fiona! Američan má pojmenované hokejky

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TAMPERE | Přejte si, ať to neuvidíte. Jak americký útočník Rocco Grimaldi po gólu ukazuje svoji hokejku. Mohli byste si všimnout, že ji má nahoře pojmenovanou. Stejně jako všechny ostatní. Vedle toho, že na šampionátu posbíral už 9 bodů (4+5), je centrem pozornosti právě díky svým holím. Každá nese jiné jméno. Třeba po dědečkovi, tátovi nebo dalších příbuzných. Ale jsou to i dívčí jména. Třeba Erika nebo Fiona. „Vždycky záleží, co mě napadne,“ říká „prcek“. Ale velmi šikovný.



Měří jenom 168 centimetrů. Ale pozor na něj. Zdání klame. Na ledě dovede skvělé věci, se svojí výškou se dokázal prosadit v NHL, i když v posledních letech se těžko vymaňuje ze škatulky hráče z farmy.

Ale pořád umí. Což dokazuje i v Tampere. Při rozhovorech padá ale ještě jiné téma. Chytlavější. Jména na hokejkách.

„Každou mám pojmenovanou jinak. Začal jsem to dělat asi před šesti lety. I kvůli tomu, abych hned věděl, jestli se mi s ní hraje dobře, nebo ne,“ popisuje Grimaldi, který na ledě umí také pořádně přiostřit. Nebojí se.

Možná i proto, že oba jeho rodiče jsou policisté. V NHL už odehrál přes 200 utkání, v poslední sezoně působil v AHL na farmě Chicaga. Největší stopu zanechal v Nashvillu, v němž odehrál čtyři sezony v kuse.

O hokejky láskyplně pečuje. Zvlášť o ty, které nesou ženská jména. Pokud je na nich mužské, dopředu ví, že je trošku tvrdšího ražení. Jména hledá na googlu. Když na něj vyskočí nějaké, které ho zaujme, hned jde pro černou fixu a písmena si na hůl napíše.

Pojmenovává je i podle rodinných příslušníků. Jednou ji ještě v dresu Predators doprovodil označením Frank, po zesnulém dědečkovi.

A zrovna s ní skóroval. „Což byl opravdu zajímavý a symbolický moment,“přiznává útočník, jenž na mistrovství má nejradši dvě hole.

Eriku a Fionu. „Zatím mi tady přinášejí štěstí,“ usmívá se americký reprezentant, který se v NHL připomněl rovněž tím, že v roce 2014 stihl v rozmezí 12 hodin odehrát dva zápasy. Protože ho Panthers stáhli během třetí třetiny z farmy. A hned naskočil do NHL.

V Tampere se bude snažit, aby jedna z jeho holí vyřadila český tým. Vejmelka a spol. zase udělají maximum, aby se Erika ani Fiona neprosadila.

Jinak může být zle.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud