30. května 2023 • 04:50

Legenda Lidström o MS, Haškovi či Vránovi: Byl jsem překvapený, že nejel

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TAMPERE | Jeho výčet úspěchů je omračující. Bez přehánění. Vyhrál olympiádu, mistrovství světa, čtyřikrát Stanley Cup. Sedmkrát Norris Trophy pro nejlepšího obránce NHL. Nicklas Lidström (53), někdejší švédský bek, v Tampere sledoval zápasy z novinářské tribuny. Jako skaut Detroitu, v němž strávil celou kariéru. Pro deník Sport se rozpovídal o Dominikovi Haškovi nebo Jakubu Vránovi. „Celkem mě překvapilo, že tady nehrál,“ přiznal jeden z nejúspěšnějších zadáků v historii.



Seděl v řadě obklopený žurnalisty. Pečlivě si dělal poznámky do černého bloku. „Musím říct, že když koukám na hokej takhle živě, pořád mi chybí,“ říká švédská hokejová legenda, která má v Red Wings na starost hráčský rozvoj.

Lidström získal dva ze svých čtyř Pohárů spolu s gólmanem Haškem . Když se slavný „Dominátor“ dozvěděl, že s ním reportéři Sportu budou mluvit, poslal svoji aktuální fotku s malým synem. „Moc ho pozdravujte a ukažte mu ji. Ať vidí, jak se mám,“ poprosil možná nejlepší brankář všech dob.

„Sluší mu to!“ rozesmál se bývalý obránce, jenž byl ztělesněním dokonalosti a efektivity. Detroit dlouhé roky vedl jako kapitán.

Jak často jste s Dominikem Haškem v kontaktu?
„Občas si napíšeme, viděli jsme se v Torontu v Síni slávy při uvádění nových členů. Takže ano, víme o sobě. Před pár lety jsem se byl podívat v Praze, kde jsme se taky viděli. Vždycky je moc fajn se s ním potkat.“

I v Detroitu na sebe někdy narazíte?
„Ano. Jezdím tam často, abych se viděl se starými známými. Ale potkávám je i při jiných příležitostech. Třeba tady na šampionátu. Spousta bývalých spoluhráčů má pořád co do činění s hokejem. Pracuju pro Red Wings jako skaut, navíc mám na starosti hráčský rozvoj. Takže tam létám každý druhý měsíc.“

Hašek říká, že jste nejlepší obránce, s nímž kdy hrával v týmu.
„Opravdu?“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud