Miroslav Horák
31. ledna 2024 • 13:48

Hvězdy pro MS v Praze! Nedvědovi kývl Zacha, přijel by i Pastrňák

Autor: Miroslav Horák, inf
Vstoupit do diskuse
13
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do bojů o Stanley Cup se Boston určitě dostane. Jednoznačným favoritem bude v prvním kole. Ovšem potom se může stát cokoli. Ostatně jako loni, kdy Bruins dokonce hned na první překážce zavadili o Floridu a po historicky nejúspěšnější sezoně v NHL vypadli na dovolenou. Dává smysl, že vedení hokejové reprezentace v předstihu řeší případné posílení hráči z elitní světové ligy pro MS na domácí půdě. A plány se daří. Generální manažer reprezentace Petr Nedvěd potvrdil, že se domluvil s Pavlem Zachou a Davidem Pastrňákem.



Na rovinu, o druhém jmenovaném nebylo příliš pochyb. Za to v případě prvního panovalo nejasno. Pohled do historie říká, že se dosud ani jednou nepodařilo s 26letým centrem domluvit na příletu, byť přísliby zazněly nejednou. Jenže pak se vše zkomplikovalo a vyšlo do ztracena.

„Pavel má chuť přijet do Prahy v případě, že by to s Bostonem nedotáhli, kam si přejí. My jim samozřejmě taky fandíme, přejeme jim, ať jdou co nejdál, ale pokud se to nepovede, Pavel Zacha s Pastou přijedou na mistrovství,“ řekl Nedvěd pro iSport.cz s tím, že žádný z Čechů v NHL předem Prahu neodmítl.

Světový šampionát v Praze a Ostravě startuje přesně za 100 dní a hráči NHL by do něj mohli zasáhnout dokonce i po vypadnutí ve druhém kole Stanley Cupu. Tam by ovšem nastal fofr a nutnost hbitého přesunu do dějiště podniku.

Anketa

Měl by Pavel Zacha být v týmu pro MS 2024, pokud bude k dispozici?

ANO
NE

Petr Nedvěd měl schůzku se Zachou minulý týden přímo v Bostonu při své inspekční cestě. Během ní navštívil i utkání Bruins s Carolinou. V zákulisí TD Garden se krátce pobavil i s Martinem Nečasem o případné účasti na MS. A také on je pro.

„Byl naším nejlepším hráčem na ledě. Pasta výjimečně nedal gól, asi byl nervózní z mé přítomnosti,“ zavtipkoval Nedvěd. „Jen co jsem odjel, začal znovu střílet. Je to mašina na góly...“

Nemile překvapený byl jen z nevytěžování Dominika Kubalíka v Ottawě a Davida Jiříčka v Columbusu.

„Nechápu politiku Columbusu. Nemají šanci na play off, tak nevím, proč Davida nehrají a proč nehraje ani nahoře. Nejlepší pro ně samozřejmě je, aby hrál. A tak aspoň hraje na farmě,“ řekl k bývalému juniorskému reprezentantovi.

A ranař Kubalík, jenž byl několikrát mimo sestavu a naposledy odehrál jen pár minut? „Vynikající hráč, nedostává však rostor. Byl bych hrozně překvapený, kdyby sezonu dohrál v Ottawě, podle mého je na cestě ven. Tipoval bych, že nyní začne hrát o hodně víc, aby za něj Ottawa dostala o hodně víc,“ očekává GM Nedvěd.

Vstoupit do diskuse
13

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud


Články odjinud