Pavel Bárta
5. května 2022 • 13:21

Nový manažer mládeže Kalous: Cenný skalp Kanady, hráči zaslouží kredit

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

S hučkou na hlavě v hledišti během mistrovství světa osmnáctek v Landshutu splýval s davem. Celkem nenápadně se přesunul i na hokejový svaz, jakmile po roce skončila jeho trenérská štace v brněnské Kometě. Jiří Kalous byl  před dvěma týdny jmenován sportovním manažerem mládežnických reprezentací. Současně bude dělat asistenta u dvacítky, kterou nově povede Radim Rulík. Jeho první misí byl šampionát mladších ročníků v Horním Bavorsku, který sledoval přímo na místě.



Turnaj osmnáctek ochudilo vyloučení válčícího Ruska a Běloruska z mezinárodních soutěží a stejně tak neúčast silného Slovenska, jehož návrat mezi elitu dvakrát oddálil covid. Kanada kvůli play off nemohla postavit to nejlepší, co má. Češi se po čtyřech letech probili do semifinále. 

Jiří Kulich byl s devíti trefami nejlepším střelcem a zároveň ho vyhlásili MVP turnaje. Čtvrté místo souboru Jakuba Petra za dané konstelace o stavu mládežnického hokeje nic nevypovídá. Jiří Kalous měl přesto důvod ke spokojenosti. „Hráči zaslouží kredit, jak se prezentovali, nebáli se hrát proti nikomu. To jsou signály, že třeba nastanou lepší časy,“ řekl.

Na šampionátu chyběly týmy, které by jinak taky hrály o medaile. Český celek se o ně mohl ucházet po vítězství nad slabými Švýcary. Šel na ně i díky výhře nad Kanadou, která mohla přivézt až na výjimky druhou jakost. Je tedy namístě vystoupení osmnáctky nepřeceňovat?
„Zrovna kromě Kanady jsem v Landshutu viděl všechny zápasy. Nemyslím, že výsledek někdo přeceňuje, ale v herním projevu byly z české strany momenty, které se mi určitě líbily. Hráči zaslouží kredit za to, jakým způsobem se prezentovali. A nepodceňoval bych ani to, že porazili Kanadu. Má obrovský výběr hráčů a na takové kvalitativní úrovni, že to je určitě cenný skalp.“

Proti jiným silným soupeřům však bylo znát, že tým jim sice dokáže vzdorovat, jenže pouze nějakou dobu, nakonec nevydrží.
„Ale měli jsme výborné herní pasáže. I proti Američanům, kteří byli abnormálně dobří. Co jsem se bavil se skauty týmů NHL, měli neskutečně silný ročník. A

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud