22. dubna 2023 • 20:05

Nálož! Čeští mladíci na MS deklasovali Německo, dvakrát pálil i Šalé

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté porazili ve svém druhém utkání na mistrovství světa hráčů do 18 let Německo 7:1 a připsali si první výhru do tabulky skupiny A. Dvěma góly se na vítězství svěřenců trenéra Jakuba Petra podíleli Eduard Šalé a Vojtěch Hradec, tři body za gól a dvě asistence nasbíral Jakub Dvořák.



Českému týmu se ideálně vydařil vstup do utkání. Již po 16 sekundách hry byl vyloučený Sumpf a sekundu před jeho návratem otevřel skóre Židlický, který po Šimkově přihrávce překonal brankáře Ankirchnera.

V polovině první třetiny byl vyloučený Vochvest, ale Němcům se vyrovnat nepodařilo, naopak podruhé inkasovali. Svou rychlost předvedl Šalé, jenž se dostal do brejku a v koncovce nezaváhal.

Ve 13. minutě nejprve trefil Dvořák tyč, o několik sekund později byl v brejku faulovaný Štancl a Češi dostali výhodu trestného střílení. Na Ankirchnera se rozjel Šalé a podruhé jej pokořil.

Odpor soupeře poté favorit definitivně zlomil na začátku druhé části, kdy se po 36 sekundách prosadil Dvořák a vyhnal Ankirchnera z branky. Jeho nástupce Willerscheid dlouho s čistým kontem nevydržel, ve 24. minutě jej překonal Hradec. Stejný hráč se mezi střelce zapsal i v dalším střídání a napodobil tak Šalého.

Eduard Šalé (vlevo) slaví gól na MS do 18 let
Eduard Šalé (vlevo) slaví gól na MS do 18 let

Český tým měl následně řadu dalších šancí, Willerscheida ale nepřekonal. Blízko hattricku byl Šalé, který i dotlačil puk za brankovou čáru, rozhodčí ale jeho gól neuznali pro nedovolený kontakt s gólmanem. Nic na tom nezměnila ani trenérská výzva českého realizačního týmu.

Ideální šanci přidat další branky měli Češi v úvodu závěrečné třetiny, kdy putoval s vyšším trestem do kabin za faul na Dominika Petra kapitán Němců Tropmann, Willerscheida ale překonat nedokázali. Oba týmy měly následně ještě několik šancí a oba se prosadily jednou. Nejprve připravil Hrabala o čisté konto Brandl, poslední slovo měl ale Dominik Petr.

Další utkání ve skupině čeká český tým v neděli, kdy se utká s doposud stoprocentním Švédskem.

Góly

Domácí: 56:42. Brandl

Hosté: 02:15. Židlický, 10:08. Šalé, 13:09. Šalé, 20:36. Dvořák, 23:19. Hradec, 25:41. Hradec, 58:58. Petr

Sestavy

Domácí: Ankirchner (21. Willerscheid) – Panocha, Niehus (A), Tropmann (C), Mayer, Müller, Bosecker, Homann, Kühnhauser – Pul, Bicker, Brandl – Ruckdäschel, Sumpf (A), Vinzens – Jakovlev, Schreiner, Focks – J. Fischer, Münzenberger, Hildebrand.

Hosté: Hrabal (Kavan) – Jiříček, Dvořák (C), Kočí, Matějíček, Vochvest, Skok, Eichler – Šalé (A), Fábry, Petr (A) – Csabi, Šimek, Felcman – Židlický, Holinka, Štancl – Jecho, Hradec, Kučera – Adámek.

Rozhodčí

D. Cadieux, D. Eriksson – E. Dalsgaard, O. Durmis

Stadion

Raiffeisen Arena, Porrentruy

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud